Kommer på hagefest: Erlend Loe tar med seg tredje roman om antihelten Doppler. Foto: Kristin Svorte

Søndag møtes bokvenner igjen, til det årlige gratisarrangementet i hagen i Ringvebukta, der mange av de sentrale trønderske forfatternavnene i høst er på plass.

LES OGSÅ: Publikumsrekord i fjor

Trondheim forfatterboligs beboere Mathias R. Samuelsen og Maren Berg Grimstad. åpner festen klokken 14.00, og utover dag og kveld er det et variert kost, tidlig toppet av et barnebokprogram med Nina Elisabeth Grøntvedt og Erlend Loe.

LES OGSÅ: Stemning med Erlend og Nina

Loe er som barnebokforfatter mest assosiert med sin antihelt, truckfører Kurt, mens Grøntvedt nettopp har gitt ut den fjerde boka i sin svært populære serie om tenåringen Oda. Årets hagegest Erlend Loe skal også i ilden senere, da blir han dybdeintervjuet av litteraturviter Siv Gøril Brandtzæg med fokus på hans roman av året som utgis om få uker. «Slutten på verden som vi kjenner den» har tittel hentet fra en fin låt av R.E.M. og er dessuten den tredje romanen om Loes nest mest populære antihelt, nemlig Doppler.

LES OGSÅ: Litterært høstprogram

Ellers byr Norsk forfattersentrum og Trøndelag forfatterlag på quiz for voksne og barn, lansering av litterært høstprogram i Trondheim gjennom høsten, visuell omramming av hagefestkunstner Karianne Stensland, møte med forfatterdebutantene Margrete Aas og Bjørn Vatne, bok-nummer-to-forfatterne Rakel Solstad og Egil Postmyr; og de skikkelig rutinerte hagefestforfatterne Kristin Ribe, Harald Nortun og Marte Huke. Rosa champagne vil være tilgjengelig, men også mer nøktern fast og flytende føde. Og man vil absolutt få anledning til kjøpe bøker, og sikkert få en dedikasjon på kjøpet.

LES OGSÅ PÅ PLUSS: Slik blir den trønderske bokhøsten

Men altså, sommeren er på hell – så varme hageklær anbefales.