15 000 til Sverresborg

Highasakite, Röyksopp og Nightwish avslutter sesongen på Sverresborg Arena.

Åpner Sverresborg-helga: Ingrid Helene Håvik og resten av Highasakite er første band ut under årets siste konserthelg på Sverresborg Arena. Her fra Pstereofestivalen i fjor. 

Saken oppdateres.

Ingen av konsertene har solgt ut sine maksimale 10000 billetter, men arrangøren kan likevel melde om meget sterkt salg.

For den som ikke kommer seg på konsert: Adressa.no sender to låter fra Highasakites konsert direkte fra kl. 19.

Har solgt over budsjett

- Det er solgt i overkant av 7000 billetter til kveldens dobbelkonsert med Highasakite og Röyksopp. Det er helt fantastisk, og adskillig mer enn budsjettert, sier Stein Vanebo fra arrangør Trondheim Concerts om konsertene med Highasakite og Röyksopp i kveld og Nightwish lørdag

Arrangøren var spesielt spent på denne dobbelkonserten, ettersom den retter seg mot et annet og litt smalere publikumssegment enn de andre Sverresborg-konsertene i sommer.

Se Highasakite fra Pstereo 2014

LES OGSÅ: Ingen ting å trekke for

Opptur for Nightwish

Lørdagens konsert med finske Nightwish ser ut til å trekke enda flere, i skrivende stund er rundt 8000 billetter solgt til konserten med det symfoniske metalbandet, som trakk 6000 i Borggården sist de spilte i Trondheim i 2012.

LES OGSÅ: Nightwish tilbake til Trondheim

- Vi vet at Nightwish trekker mange trofaste fans uansett, men det er hyggelig å se at det blir enda flere enn sist, sier Vanebo, som forteller at konserten samtidig er avslutningen på bandets sommerturné.

- Det blir derfor en litt spesiell og annerledes Nightwish-konsert, har jeg hørt nyss om.

Nightwish er Finlands største musikalske eksportartikkel, og bandet har solgt imponerende 8 millioner album siden oppstarten i 1996.

The Sirens, med blant andre Kari Rueslåtten, varmer opp for finnene.

LES OGSÅ: - Jeg har et veldig spesielt forhold til Nightwish

Regn ingen hindring

At det flotte sommerværet brått har tatt slutt, tar Vanebo med stor ro.

- Dersom konsertene hadde vært i går kveld, er det ikke sikkert vi kunne ha sluppet bandene på scenen på grunn av været - men i dag ser værvarselet heldigvis bedre ut, sier Vanebo. Han slår fast at når det gikk bra med sju grader og regn på Mark Knopfler, vil det gå bra i helga også. Området har vist at det tåler godt med nedbør.

Vanebo fraråder folk å kjøre til konserten, og oppfordrer alle til å gå, sykle eller ta buss. Det settes opp skyttelbusser både før og etter konsertene (se detaljert info hos AtB her).

Band i god form

For kritiker- og publikumsfavorittene i Highasakite blir det en av de siste konsertene før de trekker inn i studio for å lage oppfølgeren til «Silent Treatment», et album vi i Adresseavisen ga terningkast seks og kåret til årets beste norske album fra 2014.

LES OGSÅ: Snart stenger Highasakite seg inne

Også Röyksopp er i storform, i alle fall om vi skal tro lokalavisa Avisa Nordland etter duoens opptreden på Parken-festivalen i Bodø forrige helg. «Röyksopp leverte en konsert hinsides alt annet», skriver avisens anmelder. «Lyssettingen var selvsagt spektakulær og overdådig både på scenen og rundt omkring i Parken. Atmosfæren og stemningen var elektrisk», fortsetter han, og gir konserten terningkast seks.

LES OGSÅ: Dobbel popdose på Sverresborg

I kveld går Highasakite på scenen 19.00, mens Röyksopp starter sin konsert presis kl. 21. Begge band spiller fullt sett.

Tilsvarende blir det lørdag, oppvarmingsbandet The Sirens starter kl. 19, mens Nightwish går på scenen kl. 21.

I toppform: Röyksopp avslutter fredagskvelden, og kommer fra kritikerrost opptreden i Bodø forrige helg. 

I toppform: Röyksopp avslutter fredagskvelden, og kommer fra kritikerrost opptreden i Bodø forrige helg. 

Overraskelser? Nightwish avslutter sommerturneen på Sverresborg, og arrangøren har fått nyss i at bandet har noe spesielt i ermet. 

Overraskelser? Nightwish avslutter sommerturneen på Sverresborg, og arrangøren har fått nyss i at bandet har noe spesielt i ermet. 

På forsiden nå