Uka har allerede sluppet internasjonale artister som Major Lazer, Mew, The Prodigy og Action Bronson som årets store headlinere. Nå topper studentuka programmet sitt med rapstjernene A$AP Rocky og Wiz Khalifa.

Slo igjennom med Stargate

Wiz Khalifa fikk sitt store gjennombrudd med singelen «Black and Yellow» i 2010, produsert av norske Stargate. Låta fikk en listeplassering som nummer én på Billboard Hot 100, en hitliste som presenterer de 100 mest populære singlene i USA for øyeblikket. Neste store Billboardtopp kom i år, singelen «See You Again». Låta han har sammen med Charlie Puth ligger fortsatt som nummer én på Billboard Hot 100 og Billboardlista «Songs of the Summer».

Én konsert i Norge

A$AP Rocky slapp sin debut mikstape «Live.Love.A$AP» med stor suksess i 2011. I 2013 kom debutalbumet «Long.Live.A$AP», og det var med singelen «Fuckin' Problems» rapperen fra Harlem i New York virkelig fikk sitt store gjennombrudd.

I år kom hans etterlengtede andrealbum «At.Long.Last.A$AP», som Adresseavisens anmelder ga terningkast fem.

I høst legger A$AP Rocky og Wiz Khalifa ut på europaturné. Konserten under Uka blir deres eneste i Norge i år.

I tillegg til de internasjonale artistene har Uka også booket populære norske navn som Matoma, Lemaitre og Onkl P & De Fjerne Slektningene.

- Vi er stolte over å ha satt sammen et så sterkt konsertprogram bestående av både norske og internasjonale artister. Halvparten av konsertene våre solgte ut rundt 24 timer etter at billettsalget startet, så det blir nok rift om billettene til årets siste konsert i Dødens Dal, skriver kultursjef Synne Marie Sollie i Uka i en pressemelding.

Wiz Khalifa slo igjennom med Stargate-hiten «Black and Yellow» i 2011. I oktober spiller han på Uka i Trondheim