- Mayall & co ble en dag ekstra

- De følte seg utrolig godt mottatt, sa Festivallederen for Blues in Hell, Kjell inge Brovoll, etter å ha skysset årets headliner til flyplassen på Værnes.

Hell først ut: John Mayall la turnèåpning og plateslipp til Blues in Hell.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

- Jeg kan kanskje ikke si at det har vært optimalt, men det har vært en veldig, veldig god festival og folk har vært over seg av begeistring, sier festivalleder for Blues in Hell, Kjell Inge Brovoll. Etter den tre dager lange festivalen, med John Mayall som headliner, kan han ikke annet enn juble for hele arrangementet.

LES OGSÅ: Mayall kommer til Hell

Turnèstart og plateslipp

- Det var knall timing på bookingen av Mayall med både turnéstart og plateslipp på Hell. Og han leverte det folk kom for å høre, sier Brovoll som ikke kan få fullrost innsatsen fra alle de frivillige under festivalen, og som bidro til et godt gjennomført arrangement. Over 250 frivillige har lagt ned mer enn 9000 timers arbeid for å bygge opp festivalen.

- Folk tenker ikke på hva det kreves av logistikk for å både bygge opp og rive ned en slik festivalrigg. Det er omtrent som å pynte til jul, og på første juledag skal all pynten bort. Alle har levert over evne, og det er den totale, gode opplevelsen folk trolig sitter igjen med. På en sjangerfestival som dette er ikke artistene det eneste, men maten og servicen er også viktig, sier Brovoll og sikter til at de har satset på å kunne tilby god mat og drikke uten at folk må stå timevis i kø.

LES OGSÅ: Brede glis og skarpe sko

Økonomien må styrkes

Økonomisk ser det også ut til å ha gått bra, men Brovoll ser betydningen av å styrke festivalens økonomi for å stå enda bedre rustet til kommende festivaler.

- Vi fikk en smell i fjor som vi må svi for i år, men det spiller ingen rolle bare vi går i pluss, noe det ser ut til at vi gjør. Vi har en jobb å gjøre overfor næringslivet, men det gjelder samtlige festivaler i Norge. Støtten fra næringslivet har blitt halvert det siste året, sier Brovoll. Mer enn 3000 besøkende var innom Hell in Blues i år, og de solgte 1800 festivalpass. Inklusiv skolekonserter og andre gratisarrangementer anslår festivallederen at nærmere 5000 har fått en smakebit av blues i løpet av årets festival. Og neste år er det jubileum.

LES OGSÅ: Finner tonen på sparket


- Vi arrangerer den 25. festivalen i 2016 og kaller arangementet «25 år med Blues in Hell».

På forsiden nå