På sin nye singel «Trykk Liker» harselerer Fosen-artisten Lise Olden med hvor desperate vi er etter bekreftelse på sosiale medier, og sangen følges av en video du kan se i vinduet over saken.

- Sangen har levd sitt eget liv helt siden den poppet opp i hodet mitt da jeg sto med oppvasken på kjøkkenet og frem til det ferdige resultatet i dag, forteller Olden, som bor på Ørland. Hennes første tanke var at det var en sang som verken hørte hjemme på plate eller konsert, ettersom det skilte seg så sterkt fra det hun vanligvis gjør.

Hun ble derfor overrasket da hun fikk veldig gode tilbakemeldinger fra omgivelsene, og under sommerens konserter var det den låten som fikk desidert mest respons.

Uvant countrypop

- Og jeg må jo høre på folket! Den er fjernt fra ting jeg har gjort før, men jeg har hatt det gøy med både sjanger og tekst. Sangen har på en måte bestemt arrangement, det var sånn denne sangen skulle bli, jeg har bare latt meg skli med.

Oldens tidligere plater har vært mer inspirert av storslåtte musikaler med innslag av folkemusikk, men «Trykk liker» er definitivt i countrypop-land.

Olden er selv en aktiv Facebook-bruker, men synes jakten etter «likes» har gått over styr.

- Det har jo blitt en slags popularitetsmåling. I tillegg fremstiller vi jo ting som vi vil på vår egen lille avis. Vi er blitt redaktører alle sammen, med en ny forside hver dag, sier hun.

- Jordal er en stor helt

Den humoristiske videoen viser Olden i hovedrollen som ei dame som du trygt kan si tar litt av i sin jakt på tomler opp fra sine omgivelser. Det ender med at hun stopper et F-16-fly på rullebanen, ført av ingen ringere enn skuespilleren Helge Jordal.

- Helge Jordal er en stor helt for meg! Jeg har sett Filmen «Nattseillere» flere ganger enn jeg kan telle, og hans rolle som «Borr i bekmørtna» er legendarisk! I tillegg spilte han jo i veldig mange filmer på den tiden jeg begynte å bli filminteressert, som «Orions belte» og «Frida - med hjertet i hånden», forklarer Olden. Hun har ved flere anledninger møtt Jordal tidligere. De fant tonen, og Jordal sa ja med en gang da Olden spurte om han ville være med i musikkvideoen.

- Helge var som forventet proff til fingerspissene, og var i rollen med en gang. Utrolig deilig for meg, som ikke har samme rutine og skuespillertalent, å lene meg litt på ham under innspillingen. Det var i det hele tatt litt av en opplevelse, forteller Olden.

Finn Olav Odde, for mange kjent som «Farmen-Finn», har også en rolle i videoen.

Selvsikker nok til trøndersk

Hennes kommende plate er den første der hun utelukkende synger på trøndersk, selv om hun tidligere har gitt ut singler og skrevet musikal på morsmålet. Hun mener det er vanskelig å si hvorfor, det har vært en lang prosess.

- Men jo eldre jeg blir jo mer naturlig blir det for meg å skrive på det språket jeg snakker. Det føles mer nakent og jeg har ikke hatt selvtillit til det tidligere, det er ingen ting å gjemme seg bak. Men jeg har nok blitt modnere og mer selvsikker med årene, sier 36-åringen. Tematisk varierer tekstene fra tøysesanger som «Trykk liker» til sanger om å miste noen, om kjærlighet og om hverdager.

- Fra humor til det «bøttetriste». Livet, rett og slett, mener hun.

Slipper tolv singler

Olden merker også at sangene hun skriver på norsk er veldig annerledes enn sangene hun skrev på engelsk. Ordene krever en annen type melodi, andre akkordsammensetninger og andre typer arrangementer.

Lise Olden kommer ikke til å slippe albumet på vanlig måte, men planlegger å slippe én og én låt før hun til slutt har kommet med 12 av dem. Først da slippes låtsamlingen som album.