DumDum i to kanaler

Fredag slipper DumDum Boys vinylsingel, i oktober kommer biografien om bandet.

DumDum-høst: Prepple Houmb og resten av veteranene i DumDum Boys preger høsten 2015 på flere vis. Her i aksjon under Olavfestdagene i 2012. 

Saken oppdateres.

Det er dobbeltsingelen med låtene «Tid & Sted» og «Har det på tunga» som er klar, også som vinyl.

LES VÅR ANMELDELSE: Samme glød som i glansdagene

Ifølge VG i forrige uke var det ifølge manager Steinar Vikan «usikkert» om et nytt album er på trappene. Men DumDum-fansen kan i stedet se frem til å oppleve bandet live på høstturné – samt å lese en oktoberklar bandbiografi.

LES PÅ PLUSS: Gir ut vinylserie og bok

«Mye intimitet»

22. oktober er forfatter Sindre Kartvedt klar på Aschehoug med «En vill en» om DumDum Boys. Kartvedt uttalte i sommer til Aftenposten at dette ikke blir «en skandalebok», men lovet også «mye intimitet». Intet jubileum der i gården, bare at bandet etter 36 års fartstid «endelig forteller sin historie».

LES PORTRETT PÅ PLUSS: DumDum Boss

Jubileum er det derimot for Hellbillies, som feirer sitt første kvarte århundre med å fortsette å spille – samt å slippe boken «Hellbilies 25», ført i pennen av Cecilie Asker og fotografert av Trygve Indrelid. Den er klar 17. september på Cappelen Damm. Bokslipp skjer på Popsenteret i Oslo, som samme dato åpner fotoutstilling om det folkekjære bandet og lover bokbad og boksignering.

LES PÅ PLUSS: Spennende trøndersk bokhøst

Flere musikkbøker i oktober

* Cappelen Damm byr på «DeLillos» av Yngve Knausgård og Lars Lillo-Stenberg 5. oktober, omtalt som «samtaler om de over 250 låtene som bandet har gitt ut på 30 år».

* Mayhem får sitt i fotodokumentarboken «Dødsarkiv» av Jørn Stubberud, Svein Strømmen og Christian Belgaux på Aschehoug, med mange upubliserte bilder.

* «Sverre Knudsen, 1979», også den Aschehoug, er ifølge forlaget en «oppvekstfortelling fra 70-tallet» signert The Aller Værste-medlemmet.

På forsiden nå