Konfirmasjonen på Trøndelag Teater

Jo Strømgren er tilbake i hjembyen med sin premiere nummer 100 og den femte ved Trøndelag Teater. Regissøren, koreografen og scenografen står bak forestillingen «Konfirmanten», et stykke som starter katastrofalt. Pinlige taler blandes sammen med fortidens nedturer og fremtidens håp. Gjestene risikerer å konfrontere hverandre ufrivillig. Det er bare å hoppe inn i dressen, finne fram den rosa sangen og sette seg godt til rette i Gamle Scene.

Premiere på Gamle Scene fredag kl. 20.00.

Popclubben feirer 50 år

På 60-tallet var Popclubben på Studentersamfundet selve samlingspunktet for popinteressert ungdom i Trondheim. Når det nå arrangeres jubileumskonsert i Olavshallen blir det mulig å få et nytt musikalsk møte med gamle helter. Under åpningen den 19. november 1965 spilte tre lokale band, og fredag kveld blir The Vikings, The Saunters og The Shirrows igjen å se på scenen. I tillegg kommer svenske The Hep Stars, som også var svært populære gjester hos Popclubben.

Olavshallen fredag kl. 20.00.

Verdenspremiere på Knutsen og Ludvigsen

Fredag er det duket for verdenspremiere på animasjonsfilmen «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin». Familiefilmen handler om to små fyrer som bor i en tunnel og som har en grevling i taket. Livet går sin vante gang for de to trubadurene, helt til ei dame plutselig faller av toget inne i tunnelen deres.

Premiere på Trondheim kino fredag kl. 18.00.

LES OSGÅ: Slapp av, filmen kommer til Trondheim først

Avskjed med Rumble in Rhodos

Rockebandet Rumble in Rhodos takker denne helgen for seg med avskjedskonserter i Trondheim, Oslo og Bergen. Etter 12 år som band, kan gjengen fra Follo blant annet se tilbake på fire albumutgivelser, Spellemannominasjon og rundt 50 festivaljobber i inn- og utland. Deres siste konsert i Trondheim blir på en konsertscene de har besøkt flere ganger opp gjennom karrieren. Med seg har de også Mutiny on the Bounty og Magnus Moriarty.

Brukbar/Blæst lørdag kl. 20.00.

Trondheim kammermusikkfestival

Søndag starter Trondheim kammermusikkfestival med åpningskonserten «Fargespill Trondheim #4» i Olavshallen og konsert med Trondheim Jazzorkester og Come Shine på Dokkhuset. Festivalen, som i år feirer 20-årsjubileum, varer helt fram til neste søndag, så ta en god kikk i programmet.

Åpningskonsert i Olavshallen kl. 17.00 og kl. 19.00 og konsert på Dokkhuset kl. 21.00.

LES OGSÅ (PLUSS): Brobygger med fornyet aktualitet

«Konfirmanten» av Jo Strømgren har Urpremiere på Gamle Scene på Trøndelag Teater på fredag. Foto: Trøndelag Teater
Svenskene i The Hep Stars spiller når Popclubben feirer 50 år på Olavshallen på fredag. Foto: The Hep Stars
Trondheim Kammermusikkfestival starter på søndag. Foto: Kai Kristiansen
Rumble in Rhodos spiller avskejdkonsert på Brukbar/Blæst på lørdag. Foto: Rumble in Rhodos