Neste års Trondheim Calling, som finner sted fra 4. til 6. februar 2016, begynner å ta form.

Dersom du er et uetablert band som ønsker å spille under bransjefestivalen, er nå demoportalen åpnet på Trondheim Callings hjemmesider. Den er åpen fram til 16. oktober, og en jury vil dukke ned i søknadsbunken og plukke ut inntil 15 artister som får spille. Alle demoartister som blir valgt ut, får spille to konserter hver i løpet av de tre dagene festivalen varer.

Eberson går solo

I dag slipper Trondheim Calling også sine fem første artister:

Mange kjenner Marte Eberson som keyboardist i høyt elskede Highasakite. I januar slipper hun sitt første soloalbum, og få uker senere står hun på scenen under Trondheim Calling der hun gjør sin første trondheimskonsert. Singelen «Warriors», som ble sluppet i sommer og gikk rett inn på P3s spillelister, lover et uttrykk som ikke bør skjære i ørene hos Highasakites mange fans. Til Trondheim Calling kommer hun med et band bestående av medlemmer fra blant andre Bow to Each Other, Machine Birds og Invader Ace.

To fra Trondheim

To trondheimsartister er også klare: Intertwine er artistnavnet til Tarjei Zakarias Ekelund, og den tidligere Urørt-finalisten slipper debutalbumet sitt i november. En rusten kornett står sentralt i Intertwines musikk, som ellers beskrives som en blanding mellom pop og ambient. Frances Wave beskrives som et band for alle som liker Queens of the Stone Age og Black Keys, og de spiller for tiden inn debutalbumet sitt i Per Bortens studio på Ler.

Det unge Sandvika-bandet Kid Astray har oppnådd mye det siste året, deres spretne popmusikk har for eksempel gitt god omtale i internasjonal musikkpresse og godt besøkte konserter i London og Berlin. De slapp sitt første album i mars, og bruker månedene før Trondheim Calling-konserten på å varme opp for The Wombats i hele Europa.

«Norges beste»

Sist ut i dette slippet er Stavanger-rapperen Izabell, som ble kåret til Norges beste kvinnelige rapper av NRK P3 for ett år siden. Hun slapp nylig sin tredje singel «Bæd», og snart kommer hennes første EP «Honning & aske».

Arrangementet vil også i år være sentrert rundt Solsiden og Østbyen. Likevel lover festivalsjef Thomas Ryjord at Trondheim Calling vil lansere både noen nye scener og konsepter utover høsten.

Frances Wave fra Trondheim beskrives som et band for alle som liker Queens of the Stone Age og Black Keys. I februar spiller de under Trondheim Calling.