Kim Hiorthøy debuterer som spillefilm-regissør

«Løperen og hesten» startet innspilling denne uka.

«Løperen og hesten» blir Kim Hiorthøys debut som spillefilm-regissør. Her sammen med Ingrid Olava og Tindra Hillestad Pack som begge deltar i filmen.   Foto: Yngve Sæther

Saken oppdateres.

Hiorthøys spillefilmdebut er en komedie om hvordan vi forsøker å leve våre vanlige liv, konfrontert med den unulige sannheten om størrelser som døden og atomer.

LES OGSÅ: Når plateomslag blir kunst

– Kim Hiorthøy har et blikk på verden, en humoristisk sans og en kunstnerisk nerve som jeg gleder meg stort til å se realisert i en spillefilm, sier produsent Yngve Sæther i Motlys i en pressemelding.

ANMELDELSE (PLUSS): Hiorthøys pussige lek

Hiorthøy og Sæther har fått med seg fotograf Øystein Mamen på laget. Hovedrollen spilles av britiske Natalie Press (kjent fra «My Summer of Love»), og øvrige medvirkende er blant andre Tindra Hillestad Pack, Pavle Heider og Ingrid Olava.

Skråblikk på livet

«Løperen og hesten» skal distribueres av Arthaus.

– Vi gleder oss til å gi kinopublikummet Kim Hiorthøys første helaftens spillefilm «Løperen og hesten», et spennende prosjekt som bobler over av fantasifulle og morsomme skråblikk på livets merkverdigheter, sier Svend Bolstad Jensen i Arthaus.

ANMELDELSE: Dumt og deilig

Kim Hiorthøy fra Trondheim har bakgrunn fra Kunstakademiet i byen. Han har etablert seg som en multikunstner innen en rekke felt; han har arbeidet som kunstner, grafisk designer, illustratør, musiker, filmfotograf og musiker.

«Løperen og hesten» kommer på kino høsten 2016.

LES OGSÅ: Spiller Demon Box på Rockheim

PLUSS: - Det blir ingen turné

LES OGSÅ: Motorpsycho på godt og vondt

ANMELDELSE: Monsteret våkner igjen

På forsiden nå