Hiorthøys spillefilmdebut er en komedie om hvordan vi forsøker å leve våre vanlige liv, konfrontert med den unulige sannheten om størrelser som døden og atomer.

– Kim Hiorthøy har et blikk på verden, en humoristisk sans og en kunstnerisk nerve som jeg gleder meg stort til å se realisert i en spillefilm, sier produsent Yngve Sæther i Motlys i en pressemelding.

ANMELDELSE (PLUSS): Hiorthøys pussige lek

Hiorthøy og Sæther har fått med seg fotograf Øystein Mamen på laget. Hovedrollen spilles av britiske Natalie Press (kjent fra «My Summer of Love»), og øvrige medvirkende er blant andre Tindra Hillestad Pack, Pavle Heider og Ingrid Olava.

Skråblikk på livet

«Løperen og hesten» skal distribueres av Arthaus.

– Vi gleder oss til å gi kinopublikummet Kim Hiorthøys første helaftens spillefilm «Løperen og hesten», et spennende prosjekt som bobler over av fantasifulle og morsomme skråblikk på livets merkverdigheter, sier Svend Bolstad Jensen i Arthaus.

ANMELDELSE: Dumt og deilig

Kim Hiorthøy fra Trondheim har bakgrunn fra Kunstakademiet i byen. Han har etablert seg som en multikunstner innen en rekke felt; han har arbeidet som kunstner, grafisk designer, illustratør, musiker, filmfotograf og musiker.

«Løperen og hesten» kommer på kino høsten 2016.

PLUSS: - Det blir ingen turné

ANMELDELSE: Monsteret våkner igjen