- Jeg var litt stressa, men nå er jeg veldig glad, smiler Mahshad Rasekhi (18) fra Iran.

60 barn og ungdommer fra nesten 30 land har tatt imot applaus fra en fullsatt lille sal i Olavshallen.

Se bildegalleri øverst i saken.

LES OGSÅ (PLUSS): Brobygger med fornyet aktualitet

Veteraner og debutanter

Ungdommene har tatt 300 publikummere med på en helt spesiell reise. Gråværet er glemt og vi har reist gjennom utallige kulturer i løpet av 60 minutter. Med sang, dans, musikk og akrobatikk har de 60 på scenen vist fram sine talenter.

- Vi er stolte over forestillingen, sier Hikma Ramadan (19) fra Sudan. Både Mahshad og Hikma har vært med på «Fargespill» siden forestillingen ble arrangert for første gang i Trondheim i 2012. Gjennom prosjektet har de fått nye venner, blitt kjent med andre kulturer, lært sanger på ukjente språk og blitt kjent med ulike dansetradisjoner.

For Jamal Abbdulnasir har Fargespill vært en helt ny opplevelse, 13-åringen kom til Norge fra Syria for ett år siden.

- Det er veldig bra å være med på Fargespill. Jeg har både lært å snakke norsk og jeg har lært å danse, forteller han.

«Fargespill», som ble startet i Bergen i 2004, er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt med basis i folkemusikk, dans, sirkus og barnelek.

Hever hodene høyt

For fire år siden gikk Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim kommunale kulturskole sammen for å arrangere «Fargespill» i Trondheim. I år sto de unge artistene for selve åpningskonserten av den 20. utgaven av festivalen, noe som er en stor ære synes Majken Wærdahl, koreograf og en av de tre pedagogene som jobber med prosjektet.

- Vi har vært litt ekstra på tuppene i år. Siden dette er åpningskonserten, håper jeg at vi trekker til oss folk som ellers ikke hadde gått på en Fargespill-konsert, sier Wærdahl, for dette er ikke et sosialt, men et kunstnerisk prosjekt.

LES OGSÅ (PLUSS): Kulturmøter i Olavshallen

- Det er viktig at barna får vise fram det de har med seg og det de er stolte over, og det på et høyt kunstnerisk nivå, sier Wærdahl, som er imponert over utviklingen hun ser blant ungdommene.

- Jeg har fulgt noen av dem gjennom fire år og det er fantastisk å se forvandlingen de har gått igjennom. De hever hodet høyt og de skinner, sier Wærdahl.

Samhold

De har tatt imot gratulasjoner fra foreldre og venner, og snart skal de gjøre seg klare for kveldens andre forestilling.

Mahshad, Hikma og Jamal håper publikum som opplever «Fargespill» vil se på innvandring og samhold på en ny måte etter at de har sett forestillingen i Olavshallen.

- De forstår kanskje ikke ordene vi synger, men gjennom dans og kroppsspråk kan vi vise dem det vi ønsker å si – at vi er sammen, selv om vi kommer fra forskjellige land, sier Mahshad.