- Vanskelig å finne en fiks ferdig sjef

Forsker Grete Wennes mener det er naivt å tro at man kan finne en fiks ferdig leder som behersker alle deler av det å lede en institusjon som Trøndelag Teater.

- Det er en lei tendens til at man tenker at det finnes ideelle, ferdige ledere der ute som kan gå rett inn og forvandle gråstein til gull, uansett budsjettrammer. Så enkelt er det ikke, påpeker førsteamanuensis og forsker Grete Wennes (bildet) ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, som har tatt doktorgrad i ledelse av kulturinstitusjoner.

Hun studerte blant annet Den Norske Opera og Oslo-Filharmonien i arbeidet med avhandlingen «Skjønnheten og udyret: Kunsten å lede kunstorganisasjonen». Konklusjonen er at jo sterkere eller mer kunnskapsintensive profesjoner man leder, jo vanskeligere er lederjobben. Som teatersjef kreves det at man både er en dyktig leder og en dyktig fagperson som kan lede det kreative teaterarbeidet.

- Teatersjefen går inn i lederjobben for en relativt kort tidsperiode, bare fire år, og vil bli kontinuerlig målt - også i pressen - i forhold til forestillingene, publikumsinteressen og økonomien. Det er en vanskelig jobb, og det er vanskelig å finne en som har kompetanse på alle disse områdene på forhånd. Egentlig er det ikke rimelig å kreve det av søkerne heller. Det innebærer også at det stilles spesielle krav til kompetansen til de som skal ansette denne personen, sier Wennes.