Jan-Lauritz Opstad blir sittende

Styret lar direktøren for Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Jan-Lauritz Opstad, fortsette til tross for at ansatte har uttrykt mistillit til direktøren.

Saken oppdateres.

- Styret hadde bedt om direktørens vurdering av situasjonen til dagens styremøte. Den har vi mottatt, og direktøren mente det var best for museet at han blir sittende, forteller styreleder ved Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Guri Grønflaten.

- Og det har styret tatt til etterretning, fortsetter hun.Misfornøyde ansatte

Dermed blir Jan-Lauritz Opstad sittende i direktørstolen, til tross for at han har fått to mistillitserklæringer fra de ansatte mot seg.

En organisasjonsundersøkelse før jul avslørte dårlig arbeidsmiljø og stor misnøye med ledelsen av museet. Dette er hovedpoenget de to mistillitserklæringene, datert 2. mars i år, som ni av 16 faste ansatte ved museet har underskrevet. Mistilliten retter seg mot direktøren og kontorsjefen.- Var det aktuelt å avsette direktør Opstad?- Det vil jeg ikke kommentere, sier styreleder Grønflaten. Hun opplyser imidlertid at funksjonstiden for styrets fire statlig utnevnte representanter utløper 4. april.Nytt styre

- Vi er i dag orientert om at det blir oppnevnt nye styrerepresentanter, sier Grønflaten.- Det sittende styret ser meget alvorlig på at personalkonflikten ikke er løst, og vi orientere det nye styret om saken, sier Grønflaten. Totalt består styret av sju representanter.Grønflaten ønsker ikke å kommentere møtet eller konflikten rundt direktør Opstad ytterligere.

 
 
På forsiden nå