- Angelina kan spille massemorder fra Selbu

Selbyggen Belle Gunness drepte 40 menn.

  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

En av tidenes største massemordere i USA var utvandrerkvinnen Belle Gunness fra Selbu.

De fleste av sine ofre rekrutterte hun via kontaktannonser i skandinavisk-amerikanske aviser, der hun søkte etter menn for ekteskap, skriver Aftenposten.no.Kverket friere

«Vår kjærlighet er så stor at ingen vil forstå den. Ikke fortell noen at du kommer!», lød det i flere av brevene hun sendte sine beilere. Hun ba dem også å selge alt de eide, og ta pengene med til det nye livet de skulle stifte i La Porte i delstaten Indiana. Ingen vet nøyaktig hvor mange Belle Gunness tok livet av, men det er anslått over 40. Blant dem to ektemenn, en solid flokk friere og flere av sine egne barn.Første film i 1908Allerede i 1908 ble det laget stumfilm om den oppsiktsvekkende norske kvinnen, og høsten 2006 sendte TV2 dokumentarfilmen «Bare Belle – en seriemorder fra Selbu» av Anne Berit Vestby.Nå står «Lady Bluebeard», som hun ble kalt i amerikansk presse, for sitt gjennombrudd på det store filmlerretet.Først i køen er tilsynelatende den amerikanske produsenten og manusforfatteren Ed Bass. Han opplyser til Aftenposten at han nå forhandler med noen av verdens ledende skuespillere om hovedrollene til filmen Belle. Ifølge Bass kan innspillingen starte allerede i januar. Går alt etter planen, vil filmen ha première på kino i USA i 2011.Jolie aktuell- Angelina Jolie er førstevalget. Hun ville vært fantastisk i rollen som Belle Gunness. Jeg kan også se for meg Kate Winslet. Belle var jo en usedvanlig sterk og fascinerende kvinne, med mange ansikter. Dette blir ingen lett rolle å spille, husk at hun også drepte sine egne barn. Vi trenger en skuespillerinne fra øverste hylle for å lage denne filmen, sier Bass på telefon fra New York.Golden Globe-nominerte Bass var produsent på filmen Bobby fra 2006 – Emilio Estevez’ regidebut. Til denne filmen fikk Bass med seg et unikt stjernelag, blant andre Anthony Hopkins, Demi Moore, Sharon Stone, Martin Sheen, Helen Hunt, Harry Belafonte, Lindsay Lohan, Christian Slater og Elijah Wood.– Vi har de riktige kontaktene, og folk rundt oss i produksjonsapparatet som vil sikre at dette blir en stor Hollywood-produksjon, sier Bass. Han vil foreløpig ikke gi detaljer om budsjettet, men sier at det vil gi rom for å lage et spektakulært verk.

Grundig research– Jeg har jobbet grundig med dette prosjektet i mange år, etter at jeg fikk over 20 års research i hendene fra en kvinne som er i familie med dem som kjøpte den gamle eiendommen til Belle Gunnes. Under utviklingen av manuset har vi blant annet jobbet tett sammen med eksperter på massemordere, psykologi, seksuelle overgrep og drapsetterforskning. Belle er jo en slags kvinnelig utgave av Anthony Hopkins Hannibal Lecter. Dette er fantastisk stoff, som burde ha bred publikumsappell, sier Bass.Han opplyser at han har den norsk-ættede skuespilleren Bjørn Johnson med som co-produsent, og mener at det vil sikre at den norske dimensjonen av historien vil komme frem. Johnson har gjort småroller i TV-serier som Sopranos og Mad Men, i tillegg til flere langfilmer.

Rystet USAHistorien om Belle Gunness rystet hele USA da den ble kjent i 1908. Den norske innvandrerkvinnens dobbeltliv kom først for en dag etter at huset hennes brant ned i april samme år. I ruinene fant man de tre likene av Belles barn, Myrtle (11), Lucy (9) og Philip (5). I tillegg fant man et hodeløst kvinnelik.Kort tid etter brannen dukket nordmannen Asle Helgelien opp i La Porte. Han var på jakt etter sin savnede bror Andrew, som han visste hadde mottatt flere brev fra Belle Gunness. Helgelien satte i gang gravearbeider på tomten, og fant etter hvert det parterte liket av sin bror inni en striesekk. Det ga starten til en omfattende politietterforskning, som avdekket 20 kropper til nedgravd på stedet.

Kom hun seg unna?Ett av spørsmålene i ettertid har vært om det hodeløse skjelettet som ble funnet i det nedbrente gårdshuset virkelig var den norske kvinnen, eller om levningene stammet fra en annen kvinne. En rekke historikere og forskere mener at det var en annen.

De tror at Belle Gunness drepte en kvinne og plantet liket i gårdshuset før hun tente på og forsvant. I 2008 ble levningene av kvinneliket gravd opp fra en kirkegård i Indiana, og sjekket for DNA-spor av forskere fra University of Indianapolis. Men DNA-materialet ga ikke noe klart svar på gåten.

Forskere har fått DNA som skal avsløre om Belle Gunnes døde i en brann, eller om hun kom seg unna.

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

 
    
      (Foto: BJARNE VESTMO)

  Foto: BJARNE VESTMO

 
    
      (Foto: BJARNE VESTMO)

  Foto: BJARNE VESTMO

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå