Scenekunstneren

Petter Winther Gåre Søraunet 21 år. Kunstnerisk leder og sjef for teaterselskapet Bolla og Lillebill, vokalist i band, samt soloartist med planlagt scenedebut i vår.

Saken oppdateres.

Møt scenekunstneren

Møt musikeren

Møt forfatteren

Møt fotballspilleren

Møt bloggerne

Møt bakmannen

Møt politikeren

Møt kunstnerenHvem er du?– Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men har bodd mange år i Grimstad, hvor jeg blant annet gikk på dramalinja på videregående. Jeg flyttet tilbake hit for to og et halvt år siden. Det er derfor jeg har en så avslepen dialekt. Men jeg ser på meg selv som trønder. Jeg elsker å male, danse, spille piano og synge. I tillegg driver jeg med tekstildesign. Teateret favner jo alt dette, det favner et helt univers!

Hva har du gjort?– Etter tre år på dramalinja bestemte jeg meg for å ikke la meg forme av institusjonene. Altså, jeg har respekt for håndverket i teaterfaget, men alle institusjoner har et ideal og en modell for hvordan skuespillerne skal bli. Jeg ville forme min egen identitet. Jeg reiste opp til Trondheim i mai 2007 og sjekket interessen for å starte et alternativt teatermiljø, et alternativ til Sit og BUL. Jeg ville det skulle være gratis og åpent for alle.– Og folk var interessert?– Det gikk én måned, så hadde vi stablet Bolla og Lillebills teaterselskap på beina. Vi satte opp «Sort messe», og det ble en suksess. Deretter hadde vi «En midtsommernattsdrøm» i Festningsparken, med 30 aktører involvert. Vi har satt opp kabareter, musikaler og psykologisk drama.

Hva skal du gjøre?– Nå setter vi fastere rammer for teaterselskapet. Vi har etablert et styre med administrativ, teknisk og kunstnerisk ledelse. Vi har inngått samarbeid med litt større aktører også. Øyvind Brandtzæg skal hjelpe meg med kunstnerisk veiledning. Vi setter opp forestillingen «Gata» i uke 20 og 21, på både Isak og Familien. Det er Jim Cartwrights politiske kommentar til Thatcher-regimet. I november skal vi arrangere en ny Bolla og Lillebill-festival på Isak, det er rusfritt og med fri alder. Det er like mye rock'n'roll som teater. Og jeg spiller på Rabarbra neste tirsdag, i min debut som solomusiker.

Og ellers?– Jeg danser på Let's Dance tre ganger i uka – klassisk, jazz og moderne. Det er deilig å uttrykke seg gjennom kroppen! Jeg er veldig full av uttrykk! Jeg ønsker å foréne mange kunstarter. Det holder ikke bare å være verbal. Og om ett år skal jeg begynne å søke skoler. Jeg har tenkt på Lecoq i Frankrike, eller London Academy of Music and Dramatic Art.– Hva er målet ditt?– Jeg skal bli en stor teatermann. Jeg skal skape noe før jeg dør. Dette er livet mitt: Scenekunstner.

Det er deilig å uttrykke seg gjennom kroppen!

 
På forsiden nå