Politikeren

Arnt-Inge Enoksen. 23 år. Har gjort seg bemerket i oppvekstkomiteen i bystyret, og er en stigende stjerne innenfor Fremskrittspartiets organisasjon.

Saken oppdateres.

Møt scenekunstneren

Møt musikeren

Møt forfatteren

Møt fotballspilleren

Møt bloggerne

Møt bakmannen

Møt politikeren

Møt kunstneren

Hvem er du?– Jeg kommer fra Randaberg utenfor Stavanger og sitter i bystyret for Fremskrittspartiet. Jeg ble innvalgt i 2007 og er fraksjonsleder i oppvekstkomiteen. Før dette var jeg fylkesleder i FpU i mange år. Nå studerer jeg industriell økonomi på Gløshaugen, og er ferdig sivilingeniør til sommeren.– Når ble du interessert i politikk?– Som liten fulgte jeg alltid med da faren min så på nyhetene. På ungdomsskolen og videregående ble jeg trukket inn i politiske diskusjoner, og skjønte etter hvert hvor jeg sto. Jeg meldte meg inn i FpU i 2003, og har vært med å bygge opp organisasjonen i Trondheim. Det er jeg glad for! Nå er jeg over i de voksnes rekker. Jeg prøver å stå oppreist som en voksen politiker.– Klarer du det?– Jeg gjør jo et forsøk. Det er viktig å være reflektert – det finnes ikke fasitsvar på alle områder. Alle er enige i hva som er problemene, men spørsmålet er jo hvordan vi skal løse ting.

Hva har du gjort?– Det siste året har jeg hatt ansvaret for skolestruktursaken. I forbindelse med dette har jeg truffet utrolig mange engasjerte mennesker, noe som viser at folk vil og kan ta ansvar. Det står respekt av de rødgrønne også, som turte å innrømme at nedleggelse av skolene Berg, Kalvskinnet og Okstad ikke var så lurt.– Du gikk til topps i Eliteakademiet for to år siden?– Ja. Eliteakademiet arrangeres av FpU med ujevne mellomrom, sist i 2008 og før det igjen i 2004. Man tar de største talentene innenfor organisasjonen og gir dem litt skolering, for å forberede dem på større oppgaver. Jeg gjorde så godt jeg kunne, og tok førsteplassen. Det er litt hemmelighetskremmeri rundt dette, men jeg ble testet i mange ting: Kommunikasjon med media, tale, debatt, politikk og ideologi, blant annet.– Fikk seieren noen følger for deg?– Nei, ikke direkte. Men det ble jo lagt merke til. Det var heder og ære.– Har folk forventninger til deg?– Det har de helt sikkert. Det har de nok. Men jeg tar det som det kommer.

Hva skal du gjøre?– Fullføre siving-studiet mitt og finne meg ei dame! Politisk sett skal jeg fortsette å jobbe for en bedre skole i Trondheim. Og jeg håper vi snart kan skifte til et borgerlig styre i byen. Nå gikk jo stortingsvalget i dass i fjor, så vi må også forberede oss på 2013 også.– Vil du på Stortinget da?– Vi har veldig mange dyktige folk i Frp. Jeg vil ikke være en broiler. Jeg vil ha noen år i arbeidslivet bak meg før jeg blir kandidat, slik at jeg kan ta fatt i de problemene som folk sliter med. Mitt mål for 2010 er å komme meg ut i arbeidslivet og være med på å bygge Frp videre. Jeg tar det som det kommer. Det blir spennende!Og ellers?– Jeg er opptatt av narkotikaproblematikk, og mener vi bør fokusere mye mer på å stoppe den store innførselen vi har til landet. Avhengighet gir så store konsekvenser for de det gjelder og menneskene rundt dem. Det gir mer kriminalitet. Ellers mener jeg at staten må senke bilavgifter, dokumentavgifter og skatter, slik at det blir enklere for unge mennesker å etablere seg.– Vi har veldig mange dyktige folk i Frp. Jeg vil ikke være en broiler.

 
 
På forsiden nå