Levangerkunstner får internasjonal oppmerksomhet

Kerry Gøneng har allerede to store oljemalerier hengende på galleriveggen i New York.

Saken oppdateres.

Nå er hun selv på vei over Atlanteren for å være til stede når Amsterdam Whitney International Fine Art Inc. i New York åpner en storstilt utstilling med verker fra utplukkede kunstnere fra alle kanter av verden.

–Å få muligheten til å stille ut sine arbeider i New York er en drøm for alle kunstnere sier Kerry Grøneng, like før avreise.

Så sent som desember i fjor var hun deltaker på verdensutstillingen i Firenze. Etter det har hun fått flere henvendelser fra gallerister i både i inn- og utland som har fattet interesse for hennes fargerike nonfigurative oljemalerier. Nå gleder hun seg voldsomt til å ankomme verdensbyen.

–Jeg har føttene godt plantet på jorda. Derfor har jeg ingen forventninger og tar alt som det kommer.

Det er galleristen i New York som har plukket ut de to maleriene, ut fra bilder som ligger på Kerry Grønengs egen hjemmeside.

–Maleriene er store, 1,4 meter bred og 1,2 meter høy. De er dessuten tunge. Frakten ble på 9000 kroner. Det er uaktuelt å sende dem tilbake til Norge. Disse bildene blir der borte, enten noen kjøper dem, eller ikke.

Kerry Gøneng har eget atelier og galleri i Levanger. Hennes arbeider er blant andre kjøpt inn av Levanger kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt i like mange kollektivutstillinger. I 2002 ble hun antatt på Trøndelagsutstillingen. Det er først i det siste hun har fått internasjonal oppmerksomhet.

–Dette blir artig. USA-turen får koste hva den koste vil. Dette skal jeg være med på, uansett, sier Kerry Grøneng. 
På forsiden nå