Skal varme frosne trønderkropper

Ta med danseskoene på Dokkhuset.

Saken oppdateres.

Hvor og når: Dokkhuset: Meadow fredag kl. 21. Trondheim verdensmusikkensemble lørdag kl. 21. Ale Möller Band søndag kl. 20.

–Vi skal får varmet opp frosne trønderkropper. Vær forberedt på groovy danserytmer, sier vokalist i Trondheim verdensmusikkensemble Ingeborg Brun.

Gruppa spilte både i Serbia og Etiopia i fjor, sammen med anerkjente musikere fra begge land. I tillegg er bandet i ferd med å avslutte sitt plateprosjekt «Banghi Banghi!» med gjestemusikere fra Gambia. Lørdag er det tid for oppsummering.

–Det er veldig inspirerende for oss å få jobbe med så dyktige musikere rundt omkring i verden. Og det er noe spesielt med å være der de kommer fra, det er en utrolig fin måte å reise på, sier Brun.

Fine gjester

«Verdensmusikk» er utvilsomt et ullent begrep. Så hvor befinner Trondheim verdensmusikkensemble seg i jungelen?

–I hovedsak er det latinmusikk og afrikansk musikk vi jobber med. Men vi har også vært i Serbia, og spilt balkanmusikk, og vi har samarbeidet med afghanske og iranske musikere, forteller Brun.

Med seg som gjestemusikerne lørdag har de Maudo Sey, vokalist i den stjernespekkede og mytiske popgruppa Ifang Bondi fra Gambia på 1980-tallet; Kaw Secka, sønn av den berømte grioten/skalden Ebou Secka fra Gambia og bassist Mattis Kleppen som har fått sin grunnleggende skolering i afrikansk musikk hos den senegalesisk-norske grioten og Koraspilleren Solo Cissoko.

Meadow og Möller

Fredag kveld står jazztrioen Meadow på scenen, med ringrevene Tore Brunborg (sax), John Taylor (piano) og Thomas Strønen (trommer). Det er Brunborg som er arkitekten bak bandprosjektet, som han karakteriserer som sitt «europeiske drømmeband». Trioen er aktuell med albumet «Blissful Ignorance».

Søndag inviterer Jazzfest til konsert med Ale Möller Band. Bandleder og multiinstrumentalist Möller har bygget sitt eget musikalske landskap, inspirert av musikktradisjoner fra mange verdenshjørner, og fyller konsertsaler overalt i Sverige.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå