Varmt gjenhør

Trondheimspublikummet og Tre Små kinesere har åpenbart savnet hverandre.

Saken oppdateres.

Den første konserten på over fem år med Tre Små Kinesere ble veldig spesiell, både for publikum og band.

Kongressalen på Royal Garden Hotel var grundig utsolgt, og forventningene var tunge - før bandet entret scenen en halv times tid før RBK hadde avgjort hjemmekampen mot Brann.

Det sto like mye på spill på musikkfronten.

Og et band som kan begynne en konsert med "Ingen blir igjen" og "Soleplassland" har mange gode låter i bagasjen.

Publikum var i hundre, og det var bandet også.

Men starten av konserten var preget av litt febrilsk stemning. Trioen var alene på scenen, som helt i starten av karrieren – men med Truls Waagø i stedet for den originale bassisten Baard Slagsvold. Det var fint, men uten slagverk og elgitar ble det musikalske litt tynt. Og kanskje litt i overkant hyggelig med Slagsvold ute av stallen. At Ulf Risnes kompenserte med febrilsk prating gjorde det ikke så mye bedre.

Starten ble rett og slett litt feil. Musikken fikk ikke spille hovedrollen. Ulf Risnes brøt opp stemningen, snakket nærmest i villelse. Bandet klarte ikke å roe ned stemningen og la publikum få ta tak i musikken. Det må ha vært litt forbløffende å merke at allsangen startet fra første strofe på første låt. Publikum kunne ha sunget hele konserten nærmest alene de, om bandet hadde latt sangene spilt hovedrollen fra første stund.

I stedet ble det litt i rykk og napp den første halvtimen – også etter at det utvidete bandet, kalt Den kinesiske mur, ble med på scenen.

Ekstra backing på gitar, trommer og keyboard gjorde seg. Konserten fikk tyngde, og det ble lavere skuldre over hele linjen

Gradvis fikk det musikalske overtaket og spesielt da låtene fra bandets beste album "Hjertemedisin" – iberegnet det fantastiske tittelkuttet – fikk publikum og bandet opp på konsertens formtopp.

Vi tolererte fire lovende låter fra den kommende nye cd-en, men savnet selvsagt mange gamle. Men vi fikk ganske mange av favoriottene fra det mest trondhjemske av alle popband. Stemningen var skyhøy på "Cafe Ye Ye" og "Sorte tyr", nærmest sakral på kanskje det største høydepunktet "Svartlamon".

Etter en litt hektisk, men likevel lovende comeback, ser vi frem til at Tre Små Kinesere setter seg for alvor i 2010-utgaven.

Dette spilte Tre Små Kinesere:Ingen blir igjenSoleplasslandPæreMatbitGode dagaAnkerfesteViktig ærendGammel sykkelCafe Ye YeEller nå såntInterditTrikkenFaren minIkke vær dumDørstokkmilaAgnar MykleParadis (Havet tar bølgen)Jævel på lurHjertemedisinKlassebildet

.Sorte tyrSvartlamonZeppelin og Amazon..Kjærlighet 
 
 
På forsiden nå