Borteseier til slutt

Tre Små Kinesere måtte jobbe hardt, men dro i land en arbeidsseier i Steinkjer.

Saken oppdateres.

KONSERT:
Tre Små Kinesere
Steinkjerfestivalen
Lørdag kveld

Det vil være feil å si at omgivelsene var optimale for en klassisk Tre Små Kinesere-konsert i Rismelen tidlig lørdag kveld. De gjør seg best i enten varmere vær eller et tettere lokale, litt senere på kvelden, der litt større andel av publikum har sangene nærmere hjerterota. Det er også uvant å oppleve en Kineser-konsert uten (uoppfordret) allsang, og der en publikumsvinner som «Sorte tyr» mottas med mer undring enn jubel.

Å kalle det kulturkræsj er selvsagt å overdrive, men bandet virker likevel en smule på bortebane og må jobbe hardt for å få liv i publikum. Men de blir med til slutt. Ulf Risnes har en egen evne til å ufarliggjøre atmosfæren, og han pludrer og tøyser publikum varme utover i konserten. Bandet spiller seg tettere og harmoniene sitter bedre låt for låt.

Det er dristig av bandet å basere nesten en firedel av konserten på låter fra det nye albumet «Kjærlighet på tunga», men musikalsk fungerer det fryktelig godt. Låter som «Gode daga», «Ankerfeste» og avsluttende «Zeppelin og Amazon» trenger ikke stå med lua i hånda overfor de gamle klassikerne.

Og resten er hentet fra øverste hylle: Vi får selvsagt «Klassebildet», «Agnar Mykle», «Soleplassland», «Dørstokkmila» og «Café Ye Ye» – og en lang showversjon av «Kamerat pære».

Tre Små Kinesere har låtkatalogen, musikaliteten og liverutinen som gjør at en konsert med dem aldri blir dårlig. Det var etter hvert veldig trivelig å se bandet i Steinkjer. På hjemmebane under Olavsfestdagene vil det bli magisk.

 
 
 
På forsiden nå