«Helga» i mystisk storfilm

Årets Helga på Stiklestad har hovedrolle i en store norske filmsatsingen «Trolljegeren».

Saken oppdateres.

- Jeg har en stor rolle. Men jeg synes ikke så mye, forteller Urmila Berg-Domaas som nettopp har spilt Helga i «Spelet om Heilag Olav».

Nå baner hun vei gjennom hemmelighetskremmeriet rundt filmen «Trolljegeren» som har premiere 29. oktober.

Filmen har et totalbudsjett på 19,9 millioner kroner og ringrevene John M. Jacobsen og Sveinung Golimo fra Filmkameratene står bak.

Sammen produserte de «Max Manus». Jacobsen har også «Veiviseren» på sin CV, og har opparbeidet seg spesialkompetanse på animasjonsfilmer.

Urmila Berg-Domaas forteller at «Trolljegeren» vil bære preg av det.

- Det er mye animasjoner og filmeffekter i filmen, og mye sjangerutprøving, sier Berg-Domaas.

Det finnes foreløpig lite informasjon om «Trolljegeren». En trailer, som gir assosiasjoner til kultfilmen «Blair Witch Project» er lagt ut på Filmweb, og i et presseskriv står det å lese at filmskaperne, med debutantregissør André Øvredal i spissen, har kommet over en bombe av en dekkaksjon fra norske myndigheters side. Videre at filmen vil vekke nasjonal oppsikt og at det er en dokumentar. Det siste kan Berg-Domaas avkrefte.

- Det er fiksjon. Filmen har et nasjonalistisk preg. Den handler om nasjonale skatter som ikke har sett lyset enda. Vi har blant annet filmet på Vestlandet og på Dovre, forteller Berg-Domaas.

Hemmelighetskremmeriet rundt filmen er en del av markedsføringen, og filmen har fått ni millioner kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt. Fortsatt er det uklart hvem som spiller i filmen, foruten årets Helga på Stiklestad.

- Det kan jeg ikke si, da er løpet kjørt. Det er nesten bare profesjonelle skuespillere, men jeg kan ikke si mer, selv om det er fristende, sier Berg-Domaas.

 
 
På forsiden nå