Blues in Hell prisnominert

Som eneste bluesfestival i Europa er Blues in Hell nominert til finalerunden i Festival Awards Europe .

  Foto: JENS PETTER SØRAA

Saken oppdateres.

Bluesfestivalen er nominert i kategorien «Best Indoor festival».

– Nomineringen er en stor seier, jubler daglig leder i Blues in Hell, Kjell Inge Brovoll.Gjennom flere nåløyer

Rundt 100 festivaler deltar på finalerundene, i ti ulike kategorier. Det er andre gang de prestisjetunge festivalprisene skal deles ut, og Blues in Hell måtte gjennom både jurynominasjon og stemmerunder før de kom seg til finalerundene.

– En jury bestående av publikum, artister og bransjefolk valgte ut 10 000 festivaler til å delta i de innledende rundene. I utgangspunktet ble vi nominert til både «Best Small festival» og «Best Indoor festival». Hvem som gikk til finalerundene ble avgjort gjennom publikumsstemming på nett, og vi endte da opp med å beholde nominasjonen for «Best Indoor festival», forteller han.Magisk telt

Brovoll er stolt over nominasjonsgrunnlaget i kategorien for beste innendørsfestivaler.

– Begrunnelsen for nomineringen i denne klassen kommer av satsingen på det gigantiske teltet «Magic Mirror». Teltet koster oss enorme summer i leieutgifter hvert år, men nå får vi virkelig igjen for investeringen, sier han.Tilgjengelig festival

Brovoll mener jurynominasjonen har enormt mye å si for bluesfestivalen.

- At bransjefolk og artistene selv mener vi er en av Europas beste festivaler betyr svært mye. Personlig tror jeg beliggenheten vår har mye å si for nominasjonen. En av de største utfordringene ved å være musiker, er all reisingen. Med både en internasjonal flyplass og hotell like i nærheten er det enkelt å besøke Blues in Hell. Det hender ofte når jeg har informert band om at festivalen ligger to minutter fra flyplassen, at jeg får beskjed om at det må vel være feil. Da pleier jeg å svare at det faktisk er feil, for du kommer deg hit på ett minutt, smiler han.

Vinnerne blir offentliggjort under en galla på European Festival Awards Show 12. januar i Groningen i Nederland, i forbindelse med åpningen av festivalen Eurosonic.

 
        
            (Foto: JENS PETTER SØRAA)

  Foto: JENS PETTER SØRAA

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå