- Rotmo bør heller skrive en sangtekst

Kokkvold synes det er tullete av Rotmo å ta Adressa-intervju til konfliktrådet.

Saken oppdateres.

Før tirsdagens konsert med nyinnspillingen «Vårres jul 2», tok Hans Rotmo imot én av Adresseavisens journalister like før konserten i Olavshallen. Temaet for intervjuet var Rotmos kritikk av kristendommen, noe som skal ha opprørt Rotmo så mye at han dagen etter dro til politistasjonen i Trondheim for å anmelde forholdet.

LES OGSÅ: Vil møtes i konfliktrådet

Mener Rotmo overdriver

Nå skal musikeren og Adresseavisens ledelse møtes i konfliktrådet for å diskutere saken. Norsk Presseforbund mener at Rotmo overdriver når han tar denne saken så langt.

– Dette bør en mann, som i en generasjon har laget kritiske tekster mot det aller meste, tåle. Jeg trodde ikke at han hadde et slikt sårt konfirmasjonssinn selv, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

Kokkvold mener konfliktrådet har langt viktigere saker å håndtere enn en uoverensstemmelse som oppsto under et intervju.

- Rydd opp selv

– Jeg finner der svært underlig at Rotmo reagerer slik. Han må ikke oppføre seg som sin egen lille rosenknopp, slår han fast.

– Burde han heller meldt saken inn for Pressens faglige utvalg (PFU)?

– Det kunne han i utgangspunktet gjort. Presseetikken i Vær varsom-plakaten strekker seg helt fra innsamling av stoff til det ferdige produktet. Men helt ærlig så mener jeg at de involverte partene må rydde opp i dette selv. Han bør heller skrive en sangtekst om Adresseavisen eller medier generelt enn å involvere politi og konfliktrådet, humrer generalsekretæren.

 
På forsiden nå