– Det er utrolig trist

– Dette gjør mye mer vondt enn jeg hadde trodd det skulle gjøre, sier Uffa-bruker Emil Lindgren (22) der han står foran det utbrente aktivitetshuset.

Saken oppdateres.

Da han hørte om Uffa-brannen ved 02-tiden natt til onsdag, kastet han seg inn i en drosje fra Tiller:

– Jeg hadde akkurat kommet hjem fra byen, men måtte bare hive meg i en taxi igjen. Det var sterkt å komme hit og se kompiser gråte og holde rundt hverdandre foran huset som sto i full fyr, sier Lindgren.

Bilder tapt

I tillegg til det utbrente bygget, er mange historiske minner tapt for alltid: Plakater fra konserter opp igjennom årene, fotografier av band, plater og t-skjorter.

– Jeg synes dette er utrolig trist, det er mye historie som lå i huset. Wannskrækk spilte her, og noen bandmedlemmer fra DDE var aktive her for lenge siden, sier Lindgren.

Han har vært aktiv i Uffa-huset siden han var 13 år. Onsdag formiddag har han fortsatt ikke sovet eller vært hjemom, men vært sammen med kompiser og sett på huset flere ganger.

Ønsker gjenoppbygging

Ifølge Lindgren var det flere personer i huset frem til 21-22-tiden i går kveld.

– De skulle rydde og få det til å se bra ut til nyåret. Det har jo også vært innbrudd her tidligere, så ofte sjekker folk innom for å se at alt er ok, sier 22-åringen.

Kommunalråd Geir Waage sier til adressa.no at de er villige til å strekke seg langt for å gi nytt husvære til Uffa-miljøet. Politikerne vil nå at miljøet selv skal finne ut hva de ønsker.

Emil Lindgren mener det aller beste er å få gjenoppbygget Uffa-huset på dagens tomt.

– Selve stedet, og det at vi har mulighet til å arrangere utekonserter her, er viktig. Dessuten er naboene blitt vant til oss, og det har mye å si, mener han.

– Trasig

Bak ham tusler tre menn i 30-årene bort til politisperringene og ser inn de knuste vinduene på bygget.

– Jeg fikk sms om brannen i natt, og måtte komme hit og se. Det har jo vært et tilholdssted for folk i mange år, og en viktig uavhengig konsertscene i byen, sier Lars Johnsen.

Han tilbrakte mer tid her før, og har lagt flere øvingstimer bak seg her med bandet «Sexy Police».

– Utrolig trasig, sier han og ser på bygget.

 
 
På forsiden nå