Kulturpris til Roar og Nidarosdomens jentekor

Får ros for samarbeidsvilje og evne til å levere med høy kvalitet.

Saken oppdateres.

Det er to kandidater fra to ganske ulike felt som får Trondheim kommunes kulturpris for 2011. Men komiteen mener de innehar ganske like kvaliteter. Nidarosdomens Jentekor ved kunstnerisk leder Anita Brevik, får prisen på fritidskulturområdet, mens Roar Strand får på det profesjonelle området.

Prisen ble delt ut i kveld under Adresseavisens 2. nyttårskonsert i Olavshallen.SamarbeidBegge vinnerne har oppnådd mye i hver sin karriere. Her er komiteens begrunnelse:Nidarosdomens Jentekor«Komiteen har lagt særlig vekt på korets meget høye kvalitet, og dets evne til bredt samarbeid med andre kunstnere i inn- og utland».Roar Strand«I tillegg til denne imponerende idrettskarrieren har komiteen særlig lagt vekt på at prisvinneren er en gentleman og fair play-spiller, og ikke minst et stort forbilde for yngre spillere».

Ifølge ordfører Rita Ottervik har man tenkt på å gi prisen til Roar Strand tidligere.

- Han har vært på blokka før, men vi ønsket å vente til han la opp, sier hun til adressa.no.GavesjekkTrondheim kommunes kulturpris har vært delt ut siden 1977. Tidligere vinnere har blant annet vært Håkon Bleken, Hjalmar Andersen, Arve Tellefsen, Ingrid Kristiansen og Liv Ullmann. I fjor var det Halvor Greftegreff og Ulf Risnes som ble tildelt prisen.

I tillegg til ordføreren består Kulturpriskomiteen av kommunalråd Jon Gunnes, bystyremedlem Siri Holm Lønseth, bystyremedlem Bekes Mayn Berwari og kommunaldirektør Morten Wolden. Begge vinnerne får en gavesjekk på kr. 25 000,- og statuetten «Go'dagen» laget av billedkunstneren Tone Thiis Schjetne.

 
 
På forsiden nå