Supergruppe med superprosjekt

Magne Furuholmen og resten av musikerne i Apparatjik har et omfattende prosjekt på gang i Berlin.

Saken oppdateres.

Elektronikagruppa Apparatjik er invitert av det nye nasjonalgalleriet i Berlin for å presentere sin første utstilling, som består av en installasjon og konserter.

Apparatjik ble dannet i 2008 og består av de fire verdenskjente musikerne Coldplay-bassist Guy Berryman, Mew-vokalist Jonas Bjerre, musikkprodusent Martin Terefe og vår egne Magne Furuholmen, kjent fra a-ha.

Visuelle eksperimenter

Musikkollektivet fungerer som en eksperimentell plattform, og samarbeider både med medieteknikere og designere, i tillegg til astrofysiker Max Tegmark og kurator Ute Meta Bauer.

The Apparatjik Light Space Modulator er et todelt prosjekt. I løpet av to uker kan man oppleve en installasjon i Neue Nationalgalerie, på samme sted vil det bli holdt tre konserter. Performancen er inspirert av visuelle eksperimenter av László Moholy-Nagy, som sammen med nasjonalgalleriets arkitekt Mies van der Rohe var med å bygge opp designskolen Bauhaus.

Tilegnet van der Rohe

Prosjektet avsluttet 27. mars med en spesiell interaktiv komposisjon sammen med Deutches Kammerochester. Konserten er tilegnet Mies van der Rohe, i forbindelse med at det er 125 år siden han ble født.

Apparatjik blander retrofuturistiske bilder, gonzo-pop, tilfeldigheter og pseudovitenskap, dada-humor og mote. Prosjektet er en hyllest til den legendariske Meta-Musikk-Festival som fant sted på nasjonalgalleriet i løpet av 70-tallet.

Utstillingen varer fra 13. til 27. mars. Apparatjik opptrer 12., 26. og 27. mars.

 
På forsiden nå