Musikkekspertene gratulerer:

- Stargate befester sin posisjon

Men nattens Grammy-priser vil ikke gjøre amerikanerne mer interessert i norsk musikk, mener ekspertene.

Saken oppdateres.

- Det er jo veldig hyggelig, du får hilse fra meg og gratulere!

Det sier Magne Furuholmen, som sammen med A-ha gjorde stor internasjonal karriere på 80- og 90-tallet. Noen Grammy-pris vant de imidlertid aldri - selv om de var nominert i kategorien «Best new artist» i 1986.

- Dypt inni USA

- Så hvor vanskelig det er å vinne en slik pris, kan jeg ikke svare på. Vi vant jo aldri. Men alt som går Norges vei er supermorsomt, sier Furuholmen til adressa.no.

LES OGSÅ: Vant Grammy

Programleder Asbjørn Slettemark i NRK Lydverket mener at nattens Grammy-suksess er viktig.

- Dette er nok en anerkjennelse av at Stargate er blant verdens beste på å levere hits til verdens største musikkmarked, sier Slettemark til adressa.no.

- Prisen vil befeste deres posisjon i det amerikanske musikkmarkedet. De er dypt inni USA nå, poengterer musikkjournalisten.

Også norske Espen Lind vant «indirekte» Grammy-pris i natt, for låta «Hey, Soul Sister», i kategorien for beste popframføring med vokal.

- Sound og timing

Slettemark mener nordmennens inntog i Grammy må tilskrives hardt arbeid.

- De har maktet å knekke noen koder, noe man ikke har gjort tidligere. Det handler om beinhardt arbeid og talent, sier Slettemark.

For Stargates del handler det også om god timing.

- De har har det rette soundet, som i Rihanna-låten - som er en blanding av europop og dance. Samtidig har de levert låtene sine på riktig tidspunkt, mener Slettemark.

- Revnende likegyldig

Han tror ikke at nattens priser vil gjøre amerikanerne mer interessert i norsk musikk generelt.

- Nei, det er revnende likegyldig for dem hvor låtene kommer fra. Men amerikansk musikkbransje blir enda mer klar over hvor store hitmakere Stargate er, sier Slettemark, og legger til:

- Men dette viser også at hardt arbeid fører fram, og det kan ha positive ringvirkninger også her.

Musikkjournalist Ole Jacob Hoel i Adresseavisen mener at nattens Garmmy-pris er en bekreftelse på at Stargate er et stort navn.

- På høyde med A-ha

- Det at de nå har fått sin andre Grammy, betyr vel at enda flere artister blir interessert i å jobbe med dem. Samtidig gir det masse prestisje i Norge, mener Hoel.

- Det var jo tilløp til hissig stemning da Magne Furuholmen i A-ha uttalte at det Stargate holdt på med ikke kunne måle seg med A-ha, fortsetter journalisten, og viser til ordskiftet høsten 2006.

Den gang uttalte Furuholmen at han ikke gadd å bruke tiden sin på Stargates låter. «Suksess i seg selv imponerer ikke meg, men suksess med noe som er bra blir jeg veldig imponert av», sa keyboardisten.

- Grammy-prisene kan kanskje bidra til at Stargate får sin rettmessige plass - og dette understreker at de er på høyde med A-ha, mener Ole Jacob Hoel.

 
 
 
 
På forsiden nå