Kosmorama:

Vil vise eksorsistfilm i Nidarosdomen

Gammaglimt fra Orkdal er trolig de første i verden som har fått tillatelse til å filme ekte djevelutdrivelser sammen med den Vatikan-godkjente padre Fortea.

Saken oppdateres.

- Filmen skal være ferdig 1. april 2012. Det passer godt med premiere på neste års Kosmorama, og vi ønsker at premieren skal vises i Nidarosdomen, sier Fredrik Horn Akselsen.

- Det kan bli en fantastisk stemning. Det er drømmen vår, men så gjenstår det å se om vi får det til, legger han til.

Solgt til NRK

Christian Falch (29) fra Orkanger og Fredrik Horn Akselsen (28) fra Tønsberg utgjør Gammaglimt videoproduksjon AS som holder til i Orkanger. De har kjent hverandre siden folkehøgskolen i 2001.

De har jobbet med dokumentarfilm siden 2005, men det er nok ingen av prosjektene som har fått like mye interesse fra både nasjonalt og internasjonalt hold som «Padre Fortea - The Exorcist». Den handler om den spanske presten Jose Antonio Fortea som er en katolsk eksorsist. Han har fått godkjennelse av selveste Vatikanet, og hjelper besatte mennesker i hele verden.

LES MER: Eksorsist med orkdaling på slep

Filmen er allerede solgt til NRK, og under dokumentarfilmfestivalen Mipdoc i Cannes var det flere store tv-selskap som ble imponert.

- Cannes var en drøm og fullstendig uvirkelig. Vi la frem prosjektet i ballsalen på Carlton i Cannes med lysekroner og doriske søyler, så det var spennende og nervepirrende, sier Horn Akselsen.

I går fikk Kosmorama-publikummet se noen smakebiter fra dokumentarfilmskaperne som holder til på Orkanger.

Oprah-interesse i Cannes

Men med avslappet stil og glimt i øyet klarte dokumentarskaperne å gjennomføre en sjarmoffensiv som trolig vil få resultater. Blant tv-selskapene som vurderte visning av dokumentarfilmen var det blant annet YLE fra Finland, SVT fra Sverige, DR fra Danmark, RAI fra Italia, BBC fra England og Oprah Winfreys nye dokumentarkanal fra USA.

- Gjennom distribusjonsselskapet Nordic World har vi også fått interesse fra franske og spanske kanaler, men det er for tidlig å si om det blir noen konkrete kontrakter, sier dokumentarfilmskaperen.

Orkdalingen Christian Falch tror dokumentarfilmen om eksorsisten kan forandre folks oppfatning om fenomenet.

- Den vil både bekrefte og avkrefte en del myter rundt det katolske eksorsismeritualet. Vi prøver å gjøre filmen slik at folk kommer til å tenke seg om to ganger før de gjør seg opp en mening. Det betyr ikke at vi forsøker på noen evangelisering, men ønsker å vise at noen tar dette på alvor - også fagfolk, sier han.

Pave-dokumentar i fremtiden?

Filmen kan også være en rambukk av en døråpner med tanke på den store interessen.

- For vårt omdømme som produksjonsselskap betyr denne filmen mye. Den vil forhåpentligvis bevise at vi er i stand til å levere dokumentarfilmer av internasjonal standard. Dessuten har Padre Fortea lovt oss at vi skal få lage den feteste dokumentaren gjennom tidene dersom han en gang blir valgt til pave!

Fortsatt gjenstår en god del timer med filming og reising. I mai reiser kamerateamet til Roma, deretter til Colombia hvor de skal snakke med en kvinne som hevder hun har vært besatt i over ti år. I høst skal de til Forteas hjemby, Madrid.

 
 
    
      (Foto: GAMMAGLIMT )

  Foto: GAMMAGLIMT

 
    
      (Foto: GAMMAGLIMT)

  Foto: GAMMAGLIMT

 
    
      (Foto: GAMMAGLIMT)

  Foto: GAMMAGLIMT

 
    
      (Foto: GAMMAGLIMT)

  Foto: GAMMAGLIMT

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå