- Dumt å oppføre seg som småunger

Orkdalsordfører Gunnar H. Lysholm raste mot festivallystne ungdommer.

Saken oppdateres.

Det er underholdningsgründer Sveinung Sundli som planlegger festival med ungdommelig profil i Orkdal i sankthanshelga.

Orkdalsordfører Gunnar H. Lysholm (Orkdalslista) er uttalt positiv til ideen. Men i helga rant det over.

Ringte 17-åring

- Det begynte å dryppe inn 30-40 tekstmeldinger lørdag ettermiddag. Det var tydeligvis en organisert SMS-aksjon med tittel «Vi vil ha Vannspeilet 2011». Når du får 50 sånne i løpet av en helg, så er det terror, sier Lysholm til Avisa Sør-Trøndelag.

- Det er en veldig god grunn til å bli irritert og reagere, fortsetter han.

Han valgte først å ringe til Emma Grønningen (17). Hun er nestleder i Orkdal ungdomsråd og var én av de som sendte melding til Lysholm lørdag.

- Jeg var kvass

- Han var ganske kvass. Jeg ble så sjokkert da han ringte og kjefta. Jeg tåler såpass, men det var ikke noen hyggelig tone. Det er ikke sånt en forventer av en ordfører, sier Grønningen til avisa.

Lysholm forsvarer seg selv.

- Jeg var veldig kvass, og det må jammen en ungdom tåle å høre. En kan ikke bare rope halleluja hver gang det kommer et ønske, mener Lysholm.

«Plagsomt»

- Jeg husker hva jeg sa til henne, og angrer ikke på det. Da det kom unnvikende svar om at hun ikke kunne gjøre noe med det, sa jeg «Det er dritprat», og det står jeg for, fortsetter ordføreren.

Nærmere midnatt sendte han også ut en tekstmelding til Grønningen og flere av ungdommene.

«Jeg har mottau et betydelig antall Vi vil ha-meldinger. Dette gagner ikke sakeN. Det er bare plagsomt og irriterende. Hvis du ønsker å påvirke en sak, er det bare dumt å oppføre seg som småunger som vil ha sukkertøy», skriver han her.

- Skeptisk

Sveinung Sundli har søkt kommunestyre i Orkdal om 400 000 kroner i støtte for å arrangere «Vannspeilet».

Ordfører Gunnar H. Lysholm sier til adressa.no at han er skeptisk til en så stor enkeltbevilgning.

- Hvis vi sier ja til dette, vil det være den største enkelt-bevilgningen til pop-rock-miljøet noensinne og det vil danne en merkelig presedens for kommunens avgjørelser i framtida. Så min holdning er at jeg synes at ideen er god, men at jeg foreløpig er skeptisk, sier Lysholm.

 
På forsiden nå