Sundli får 300 000 til ny festival

To minutter etter at formannskapet sa ja til Sveinung Sundlis nye musikkfestival, booket han artistene Erik&Kriss på sms.

Saken oppdateres.

Ifølge Avisa Sør-Trøndelag gikk politikerne i formannskapet i Orkdal onsdag inn for å støtte festivalen «Vannspeilet 2011» med 300 000 kroner.

– Dette synes jeg er formidabelt. Nå er det opp til kommunestyret, sier en strålende fornøyd Sundli til adressa.no.

Ventet i timesvis

Da hadde en gjeng spente ungdommer i Orkdal ventet i nærmere tre timer på avgjørelsen, som trolig sikrer ungdommene en musikkfestival i Orkdal 24. og 25. juni i år. Sundli uttalte i Adresseavisen i går at de spisser seg inn mot en yngre målgruppe enn det Storåsfestivalen gjør.

– Det skal ikke være noen fjortisfest. Målgrupen er fra man er konfirmert til man er 30 år. Vi prioriterer artister og musikere som er ung i uttrykket, sier festivalgeneralen.

Erik&Kriss-jubel

Første booking er allerede unnagjort. For etter at formannskapets avgjørelse ble kjent, henvendte Sundli seg til de ventende ungdommene på Orkdal helsetun og sa at Erik&Kriss gledet seg til å spille for dem. Artistene har vært favoritten blant de unge som har meldt seg på «Vannspeilets» Facebook-side.

– Jeg booket Erik&Kriss på sms to minutter etter at vedtaket ble fattet. De svarte ja med en gang, sier Sundli.

Hvilke andre artister og band de vil jobbe for å få, ønsker han ikke si noe om nå.

Avisa Sør-Trøndelag: Feiret med dukkert i Vannspeilet

Starter i kveld

Nå starter Sundli jobbingen for fullt. Målet er å få inn minst like mye penger fra det lokale næringslivet som fra kommunen. Allerede i kveld begynner jobbinga:

– Vi er fire gode personer med ulik bakgrunn som skal stifte et firma sammen. Vi skal finne ut av det over en bedre middag hjemme hos meg på Orkanger i kveld, sier Sveinung Sundli.

Orkdalsordfører Gunnar Hoff Lysholm har fått føle ungdommenes festivalhunger tett på, etter at han i helgen mottok 30-40 tekstmeldinger fra unge som ville ha festival. Ifølge nettstedet Orkanger Vel ble vedtaket fattet med ni mot to stemmer. Ordføreren skal ha vært en av to som stemte i mot.

LES OGSÅ: - Uakseptabelt av en ordfører

Adressa.no har ikke lyktes i å komme i kontakt med Lysholm onsdag ettermiddag.

– Vi mener dette er et veldig godt tiltak, spesielt fordi det er rettet mot unge i kommunen. Vi håper dette arrangementet kan stå seg over flere år, sier Emir Kaniza, leder i Orkdal Ap.

 
På forsiden nå