Bra start for Vannspeilet

1000 forhåndssolgte billetter og god miks av artister på festivalens første dag.

  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Bromstad Billionaires slengte dritt om festivalsjef Sveinung Sundli og Erik og Kriss. Chamillionaire fridde til publikum. Og CunninLynguists fikk vist frem hip hop i verdensklasse på Vannspeilet.

- Det var litt dårlig oppmøte i starten, men veldig bra show. Bromstad Billionaires la et fint grunnlag for Vannspeilet, sier Petter Remman.

Han var en av mange ungdommer som klatret opp på scenen da Bromstad Billionaires skulle til å avslutte sin konsert. Trondheimsrapperne, som mottok sin hyre i form av krøllede femtilapper i en pose fra Ica, åpnet tidenes første Vannspeilet. Klokken 18.30 var det rimelig glissent på 18-årsavdelingen, men de under 18 kjente sin besøkelsestid, og foran scenen hadde om lag 200 publikummere samlet seg.

- Jeg håper dette blir tradisjon. Det er på tide at vi får noe sånt i Orkanger. Festivalen ligger passe sentralt, det er enkelt å komme seg hit med bussen og det er fint her med vannet og stranda, sier Jorid Anne Trandem.

- Ja, beliggenheten teller mye. Den er bra, konkluderer Remman.

1000 forhåndssolgte billetter

Og Sveinung Sundli traff også bra med artistene på Vannspeilets første dag. Med 1000 forhåndssolgte billetter lå festivalen an til å nå målet på 1500 solgte.

- Tidligere har jeg solgt to-tredeler i døra og resten på forhåndssalg. Men dette er en ny arena for meg, mye er annerledes fra Storås, sier Sundli.

Under konserten til Admiral P hadde 200-300 samlet seg foran scenen og i teltet. Da de kritikerroste ordsmedene CunninLynguists entret scenen var det om lag 800 publikummere på festivalområdet.

- Kjemper mot bransjestyrt hip hop

Før de amerikanske rapperne entret scenen like etter klokken 21 møtte de adressa.no backstage.

- Vi har med snømaskin, og skal stå på ski ned fra scenen, spøkte Natti.

Sammen med sine medrappere Kno og Deacon the Villain skrøt han av omgivelsene, men ikke av været. Med seg hadde de sitt siste studioalbum «Oneirology» fra mars. De lovte en god miks av gamle slagere og en del materiale som ennå ikke er utgitt.

- Det er en prøvelse for oss å gi ut nytt materiale. Med alt det nye utstyret som fins kan hvem som helst gi ut noe middelmådig. Men vi er ikke slik. Vi tar ingen snarveier, sier Kno.

Deacon er enig. Han mener de kjemper en kamp mot bransjestyrt hip hop.

- Vår taktikk er å mette markedet med så mye bra hip hop som mulig slik at det ikke blir plass til noe annet.

Chamillionair fridde til publikum

Og ungdommen i Orkanger satte pris på det de fikk høre, selv om de store trekkplastrene kom senere på kvelden i form av Erik og Kriss og Chamillionaire.

Bærumsrapperne samlet store folkemengder på begge sider av gjerdet som skilte 18-årsavdelingen fra de yngste festivaldeltakerne. Med fullt band sørget de for allsang under store deler av sin konsert.

Like etter midnatt var det duket for det ubestridte høydepunktet for publikum i Orkanger da Chamillionaire entret scenen og dro i gang et timelangt publikumsfrieri.

 
    
      (Foto: Jens Petter Søraa)

  Foto: Jens Petter Søraa

 
    
      (Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN)

  Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

 
    
      (Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN)

  Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

 
    
      (Foto: Jens Petter Søraa)

  Foto: Jens Petter Søraa

 
    
      (Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN)

  Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå