T-skjorta ble for drøy for tysk arrangør

Like Rats From A Sinking Ship får ingen applaus i Rendsburg.

Saken oppdateres.

Europaturneen til trondheimsbandet Like Rats From A Sinking Ship i september begynner å ta form.

Men deres mulighet til å få vist seg frem i Rendsburg i Tyskland har brått tatt en uventet vending. En t-skjorte sørget for at bandets konsert i Rendsburg ble kansellert.

- Avlyst

- Konserten var bekreftet, men plutselig fikk vi mail fra bookeren om at den var avlyst, sier vokalist Remi Semshaug Langseth.

Den tyske bookeren hadde sett Youtube-videoen til sangen «Peace, Love & Bankruptcy». Der har Langseth på seg en t-skjorte med et trykk av Jesus på korset samt påskriften «If you're Jesus and you know it clap your hands».

- Mente t-skjorten var respektløs

- Han mente at t-skjorta var respektløs og sammenlignet å bruke den med å gjøre narr av hudfargen til folk. Det kunne vi aldri funnet på å gjøre, sier Langseth, og fortsetter:

- Vi har mange kristne venner som har andre meninger enn oss, uten at det går utover respekten vi har for hverandre. Mange av dem ler av t-skjorta og ser humoren i det hele.

Han likte dårlig å bli kalt rasist, men etter å ha hatt kontakt med bookeren har de lagt saken bak seg. Nå står det humoristiske i hendelsen i sentrum.

Skader ikke turneen

- Vi vil ikke skape noen ny konflikt nå som diskusjonen er lagt død. Det som kom ut av hendelsen er at vi har bestemt oss for ikke å spille på steder hvor man ikke har humor.

Europaturné blir det uansett, med eller uten Rendsburg på programmet.

Les anmeldelse: «Som å bli slått med ei slegge - og like det»

- Vi har fått bekreftet konserter i Gøteborg, København, Debaser i Malmø, Berlin, Praha, Paris og Brussel i september, sier Langseth.

Når de kommer hjem igjen drar de ut på norgesturné fra i midten av oktober.

 
 
 
På forsiden nå