Ny «Spelet»-regissør er klar

Marit Moum Aune tar over som regissør for «Spelet om Heilag Olav» neste år.

  Foto: GEIR TØNSET

Saken oppdateres.

Fredag morgen ble det klart at Marit Moum Aune blir regissør for «Spelet om Heilag Olav» i 2012, melder Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Hun tar dermed over etter Bentein Baardson som nå er i gang med prøvene til årets oppsetning.

Moum Aune, som akkurat har startet de første prøvene med «Elden» på Røros, har beundret «Spelet» siden barndommen.

- Synger sangene for meg selv

- Det var utrolig artig å bli spurt. Nå har jeg sittet med manus en god stund, og jeg blir veldig grepet av historien. Det er egentlig rart at jeg ikke har blitt avslørt allerede. Når jeg sykler nedover gata i Røros greier jeg ikke å styre meg, og synger sanger fra «Spelet» høyt, sier Moum Aune til adressa.no.

Hva kan du tilføre «Spelet»?

- Mamma mia, det var et vanskelig spørsmål. Jeg har jo ganske stor erfaring fra store prosjekter, så jeg er ikke redd for å gjøre store ting.

Hun har allerede gjort seg tanker om hvilke skuespillere hun vil ha med.

- En av styrkene mine er casting. Å velge profesjonelle skuespillere som jobber godt med amatører. Men jeg kan ikke si noe mer om dette så tidlig. Akkurat nå er det jo «Elden» som gjelder for meg, og Baardson som styrer «Spelet», og jeg er veldig spent på å se hva de har fått til i år.

Gjenforenes med Ole Kristian Ruud

En av styrkene til «Spelet» er ifølge henne at det kan tolkes på mange måter.

- En historie som ikke er tolkbar er flat. Derfor er det et kvalitetsstempel at så mange instruktører har tolket «Spelet» på så mange forskjellige måter. Samtidig har man på Stiklestad greid å holde på et stort publikum i utrolig mange år, noe som er superfascinerende. Publikum og skuespillere har en kjærlighet til stoffet.

Nå som hun tar over «Spelet» er det også duket for gjenforening med musikalsk ansvarlig Ole Kristian Ruud.

- Vi jobbet sammen da jeg debuterte som instruktør for 22 år siden, og jeg er utrolig heldig som får jobbe med ham igjen. Det er lett å glemme at «Spelet» er et musikkteater. Musikken er veldig fin og ambisiøs. Den har noe utrolig ved seg som jeg har blitt veldig hektet på, sier Moum Aune.

- Fin arvtaker etter Baardson

Turid Hofstad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, mener Moum Aune vil tilføre mye energi og kunstnerisk kvalitet til «Spelet».

- Marit vil være en virkelig fin arvtaker etter Bentein Baardson, sier Turid Hofstad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter i en pressemelding.

Moum Aune startet sin profesjonelle teaterkarriere som daglig leder av Teaterhuset Avant Garden i 1985. Hun har lang fartstid som instruktør på blant annet Det Norske Teatret, Nationaltheatret og Trøndelag Teater. Hun har vært produsent i NRK P3 og regissør i NRK Radioteatret og har mottatt blant annet Heddaprisen og Skandinavisk Nasjonalteaterpris.

- Vi ønsker en instruktør som har gjort gode produksjoner i store format og innenfor musikk-teatertradisjonen. Marit har også mye erfaring med å jobbe med profesjonelle og amatører i samspill, noe som er en viktig del av spelproduksjonen, sier Hofstad.

 
    
      (Foto: Stiklestad Nasjonale Kultursenter)

  Foto: Stiklestad Nasjonale Kultursenter

 
    
      (Foto: GEIR TØNSET)

  Foto: GEIR TØNSET

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå