Full fest med minusgrader

Nine Below Zero var en energisk avslutning på blueshelga på Byscenen.

Saken oppdateres.

Nine Below Zero

Trondheim Bluesklubb, 30-årsjubileum

Byscenen, lørdag kveld

Publikum: 130Trondheim Bluesklubb fikk et av Europas mest hardtarbeidende band til å avslutte 30-årsfeiringa av klubben denne helga. Nine Below Zero har holdt det gående siden 1977, og de fire britiske herrene har vært i Trondheim flere ganger tidligere. Første visitt var i 1992 da de spilte på Skansen i regi av bluesklubben. I 2000 og 2006 gjestet de henholdsvis Nidaros Bluesfestival og Olavs Pub. I fjor kom askeskyen i veien for en ny opptreden under bluesfestivalen.

Bandet, oppkalt etter Sonny Boy Williamson IIs låt, har en utrolig cv. Kombinasjonen av rythm and blues og punkenergi var en perfekt oppskrift på vellykkete pubkonserter, der Nine Below Zero hadde suksess med band som Eddie & The Hot Rods og Dr. Feelgood på slutten av 70-tallet.

De har samarbeidet med den britiske bluespioneren Alexis Korner, turnert med The Who, The Kinks, Eric Clapton, Sting, Santana, John Mayall og Gary Moore, og spilt med actionkongen Bruce Willis i USA.

Energi var ingen mangelvare på Byscenen lørdag kveld. Energi er en ypperlig beskrivelse av britene som holdt det gående i godt over to timer, med et lite avbrekk. Motownlåta «I Can't Help Myself» ble spilt i et forrykende tempo, og var synlig bevis på at Nine Below Zero vet nøyaktig hvordan man underholder et blueselskende publikum.

Gitarist og vokalist Dennis Greaves rocket med gitaren i en rekke glimrende gitarsoloer. Han ble godt fulgt opp av Mark Feltham som briljerte på munnspill, spesielt i det lyseste registeret. En så dyktig munnspiller er sjelden kost. Brendan O'Neill og Gerry McAvoy utgjorde et stødig par på trommer og bass, og alle fire sjarmerte publikum i senk. Høydepunktet var Little Walters «Last Night», med Feltham på vokal. Den såre teksten i kombinasjon med Felthams rå, men samtidig vare stemme, fikk oss alle til å føle bluesen.

Anmeldt av VERONIKA SØUM

 
På forsiden nå