Euforisk nykommer

Martin Hartgen, kjent som Burning God Little tilføyer en ny sjanger til norsk musikk, men er ikke helt sikker på hva det er selv.

Saken oppdateres.

I går slapp han EP'en "Notes On Being Snowblind", som det svært ivrige publikumet på Samfundet fikk en liten smakebit fra. Søndag kveld spilte han på Klubben under Uka. (Hør EP'en nederst i saken)- Det var kjempegøy. Det må ha vært en av mine topp tre konserter. Publikum var velvillig, og i godt humør. Jeg fikk også spilt en ny låt og det er ikke så ofte, sier Hartgen.Ensom sjanger23-åringen kommer fra Tromsø og har drevet med musikk siden han var 15. Den gangen var det hip hop Hartgen brukte som uttrykksform. I dag lager han musikk innen en sjanger han er svært alene om her til lands.

- Jeg gjør noe nytt. Jeg følte meg veldig lenge alene i det jeg driver med. Nå har jeg smått begynt å oppdage andre i Norge som produserer noe lignende, som AACT RRAISER fra Oslo. De gjør en remix på den nye EP'en.Fra hip hop til elektronikaDet var da Hartgen begynte på folkehøgskole og ble kjent med andre musikere, at han forandret stil fra hip hop til elektronisk musikk.

- Jeg begynte å høre på alle sjangere. Jeg har lagd veldig mye forskjellig musikk og det gjør jeg fortsatt, men jeg vil si jeg er mer gjennomført nå enn før.Hartgen er ikke helt enig i chillwave- og elektronikastempelet han har fått, men er ikke sikker på hva man kan kalle stilen.

- Euforisk, rytmisk pop laget med billig utstyr og sampling. Det handler mye om det tekniske, og så er det veldig følelsesladet. Jeg sampler alt fra R&B og indie rock til jazz. Akkurat det kommer nok fra da jeg drev med hip hop og artister som Kanye West samplet mye. Jeg prøver egentlig å gjøre det minst mulig. Nå driver jeg med en god blanding av sampling og egen produksjon.AltetendeFremover skal Hartgen jobbe med musikken og med flere slipp. Han ser ikke bort i fra at han kommer til å bevege seg tilbake til hip hop'en med jevne mellomrom. Den altetende og flersidige artisten har vel så mange inspirasjonskilder som han har stiler.

- Indie rock, post rock, ambient og drum 'n' bass er alle sjangere jeg har laget musikk i. Inspirasjon henter jeg fra ærlig og troverdig musikk. Elektronikaens spennende og friske sound inspirerer meg veldig. Jeg vil alltid lage noe nytt og friskt, sier Hartgen.BURNING GOD LITTLE - NOTES ON BEING SNOWBLIND EP by Nabovarsel

 
På forsiden nå