I kveld fikk de plass i Rockheim Hall of Fame

A-ha, Alf Prøysen, Wenche Myhre, Åge Aleksandersen og Jokke & Valentinerne ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Saken oppdateres.

Det var duket for en storslått seremoni på Rockheim – det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock – når den første innlemmelsen i Rockheim Hall of Fame skjedde i Trondheim i søndag kveld.

–Det er klart at det er stort for a-ha å være blant de første som blir innlemmet i Hall of Fame. Det setter bandet veldig pris på, og denne begivenheten er et flott tiltak, sier a-has manager Harald Wiik til adressa.no.

Både Åge Aleksandersen, Wenche Myhre og Magne Furuholmen var på plass i salen. Det var også sønnen til Alf Prøysen, samt Håkon Torgersen og Maj Irene Aasen fra Jokkes band Valentinerne.

Et bredt spekter fra landets musikkbransje og norske myndigheter var til stede for å forevige starten på en institusjon som de kommende årene vil sørge for kanonisering av norsk pop og rockhistorie. Hanne Krogh innlemmet den første kvinnelige artisten til det eksklusive selskapet.

- Hun var den første popstjernen Norge hadde. Hun har hele tiden seilt sin egen skute og vi kvinnelige artister er så heldige som har henne som forbilde, sa Hanne Krogh da hun innlemmet Wenche Myhre som første kvinnelige artist i Hall of Fame.

Hedrer faren

De fem som skal innlemmes blir hedret med film, livemusikk og omtale. En installasjon utenfor opplevelsessenteret skal representere det siste årets innlemmede artister. Alle medlemmene får også et personlig hedersbevis.

– Faren min var riktignok stor innen populærmusikken på 50- og 60-tallet, men vi hadde slettes ikke ventet å bli valgt ut til dette. Det er stor stas, sier Ketil Prøysen.

31 år etter at den folkekjære visesangeren Alf Prøysen døde, er sønnen hans i kveld i Trondheim for å representere faren.

– Hva tror du Alf Prøysen hadde tenkt om det å bli innlemmet i Hall of Fame?

– Han ville nok ment at det var mye styr. Du vet, han var en litt beskjeden type. Men han ville også ha satt stor pris på det å bli satt pris på, sier Prøysen.

Stor debatt

Det har vært mye høylytt debatt rundt utvelgelsen av hvilke utøvere som kunne bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame. En jury plukket ut 15 kandidater, og flere kritikere har etterlyst sentrale artister på den lista.

Også medlemmene i Jokke & Valentinerne er skeptiske til utvelgelsen.

– Det er overveldende å bli valgt ut, selv om jeg mener at det er andre band som opplagt burde ha vært nominerte. DumDum Boys, deLillos og Raga Rockers for eksempel. Lista er lang, sier Håkon Torgersen til adressa.no.

 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå