Liv Ullmann filmatiserer Strindberg-kammerspill

Tilbake i registolen.

Saken oppdateres.

Liv Ullmanns lagde sin siste spillefilm for elleve år siden. Neste år er hun tilbake i registolen for en filmatisering av «Frøken Julie».Det var i et intervju med «Nyhetsmorgon» på svensk TV 4 mandag morgen at Liv Ullmann avslørte at hun jobber med en filmatisering av August Strindbergs klassiske kammerspill.

Ullmann sa at hun har skrevet ferdig manus og at innspillingen starter neste vår med «to fantastiske skuespillere» i rollene som unge Julie og hennes elsker, tjeneren Jean.Turistoffensiv

Innslaget på frokost-tv var i forbindelse med en turistoffensiv i USA for Gotland.

Liv Ullmann ble introdusert som «en av Sveriges fremst ambassadører i USA», og snakket i intervjuet om sitt forhold til Gotland og spesielt Ingmar Bergmans hjem på Fårö som Bergman og Ullmanns datter Linn nå har overtatt.Suksess med «Sofie»

Liv Ullmann debuterte som spillefilmregissør med suksessen «Sofie» i 1992. Hennes siste kinofilm var «Troløs» i 2000. Hun gjorde «Saraband» for tv tre år senere.I de siste årene har Liv Ullmann arbeidet mye med teater. Hun gjorde suksess som teater-regissør i Australia og USA med sin oppsetning av «En sporvogn til begjær» med Cate Blanchett i en ledende rolle. Hovedrollen i «Lang dags ferd mot natt for Riksteatret et triumferende skuespillercomeback i hjemlandet i fjor.

- Drømmeskuespilleren i tittelrollen

Nå skal hun altså gjøre comeback som spillefilmregissør. UIlmann ville ikke fortelle TV 4 hvem som skal spille hovedollene i «Frøken Julie», men formidlet at hun var jublende glad for å få selve drømmeskuespilleren i tittelrollen. I tv-intervjuet fortalte Ullmann at det var Cate Blanchetts agent som hadde gitt henne telefonrollen til den aktuelle skuespilleren.Blant de andre klientene til Cate Blanchetts agent Hilda Quelly er blant andre Penelope Cruz, Marion Cotillard (som vant Oscar for sin rolle som Edith Piaf i 2007) og Michelle Williams (høyaktuell som Marilyn Monroe i ny storfilm).

 
På forsiden nå