Dette er historisk

Historisk gjenforening under åpningen av Rock City.

Saken oppdateres.

Med fem F16-fly i formasjon over Namsos sentrum, åpnet kulturminister Anniken Huitfeldt Rock City fredag. Museet, opplevelsessenteret og rockehotellet skal være en hyllest til rockearven i Trøndelag.

- Namsos forvalter en viktig del av norsk kulturarv. På tross av jantelov og klasseforskjeller, har Namsos blitt et musikalsk eldorado, sa Huitfeldt under åpningstalen.

Åpningen fikk et historisk sus over seg med gjenforeningen av Prudence. Originalbesetningen med blant andre Åge Aleksandersen og Terje Tysland sto på scenen for første gang siden 1996. Avdøde Per Erik Wallum ble representert av hans barn Stian og Kine som sammen med bandet fremførte en instrumentallåt og «North in the country».

Imponert over Namsos

Den storstilte åpningen begynte med en rockehistorisk medley fremført av elever fra Olav Duun videregående skole. Dance with a stranger-gitarist Frode Alnæs var konferansier for showet, der kulturministeren kom med flere lovprisninger av Namsos.

- Vi fra andre deler av landet, har alltid forbundet Namsos med høy musikalsk kvalitet, sjel og autentisitet, sa Huitfeldt.

LES MER: Åge søker rocketalenter

LES MER: Krisemøte for Rock City dagen før åpningen

LES MER: Pøser millioner inn i Rock City

LES MER: Utsolgt for Prudence

Åpningen av senteret skjedde på slaget 11.11 i dag 11. november 2011. Kulturministeren slo fast at dette ikke er en gave fra staten til Namsos.

- Dette er en gave fra rockerne i byen til Namsos, og det er noe staten vil være med og spleise på, sa Huitfeldt.

- Umulig uten artistene

Styreleder i Rock City, Bjørn Terje Smistad, er enig med kulturministeren, og gir mye av æren for at senteret nå åpner til byens musikkmiljø.

- Uten artistene ville det ikke vært noe Rock City, sier Smistad som også vil gi ekstra honnør til to av senterets gründere, Terje Tranaas og Terje Adde.

En lang rekke av landsdelens aller største navn innen rock har stått på scenen under åpningen. Chand Torsvik fremførte bylåta «Namsos», Hans Rotmo fremførte «Fjøsvisa» og til slutt kom DDE på scenen.

Åpningen av rockesenteret fortsetter gjennom helga med konserter av blant andre Prudence, Åge og Sambandet og TNT.

Mange artister bidro til fest i Namsos. Rosinen i pølsa var gjenforeningen av Prudence. Se smakebiter her. Foto: FRANK LERVIK

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå