Byens ferskeste; Kakao

Trondheims ferskeste plateselskap har tatt navnet til en kjent drikk. Kakao Musikk er interessert i god musikk og ingenting annet.

  Foto: Christina Undrum Andersen

Saken oppdateres.

For ett år siden startet Pål Rees og vennegjengen musikkselskapet Kakao Musikk.

- Vi er en stor gjeng som alle er veldig interessert i musikk. Mange driver også aktivt med musikk i band eller som artist. Vi slo oss sammen blant annet for å kunne hjelpe hverandre med å gi ut musikken, forteller Rees som er med i både elektronikabandet MIO og postrockbandet Disko Slam.

«Alle gjør alt»

Gjengen bak Kakao er fascinert av musikkbransjen og ville være en del av det. Derfor startet de sitt eget musikkselskap, som i tillegg til å gi ut plater på vinyl arrangerer konserter og driver musikknettsted.

- Vi har en slags «alle gjør alt»-mentalitet i gruppa. Vi har fordelt oppgavene på forskjellige folk slik at hver og enkelt kan bruke energi på tilegne seg nødvendig kunnskap for å bli så god som mulig innen sitt felt. Dette omfatter alt fra design, foto, booking til promotering.

God dugnadsånd

Kakao Musikk er fortsatt i startfasen og Rees forklarer at de ikke tenker så veldig langt fremover i tid.

– Vi har store ambisjoner, men lever i nuet og gjør det vi til en hver tid synes er gøy. Kakao er i seg selv non-profit, mye for å ikke la feil hensikter komme i veien for den gode dugnadsånden. Engasjementet er det absolutt viktigste vi har. Men selv om vi har tjent mye på ikke å tenke penger er vi opptatt av ikke å undergrave bransjen. Vi har ekstreme mengder talenter og ressurser i gjengen, og det vil være naturlig at aktørene på sikt vil kunne bruke Kakao som et utgangspunkt for profesjonell drift, mener Rees.

 
        
            (Foto: Christina Undrum Andersen )

  Foto: Christina Undrum Andersen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå