Absolut Spirits hadde et svært sterkt tredje kvartal, hvor salgsvolumet økte med 14 prosent. Mandag kunne derfor Absolut passere ti millioner solgte 9-literskasser siden året begynte. De slo da sin egen rekord fra i fjor, hvor de solgte 9,9 millioner 9-literskasser i løpet av hele 2006.

10 millioner 9-literskasser er mer enn den totale produksjonen av Absolut Vodka i hele tidsrommet fra 1979 til 1987.

-Med denne rekorden når vi en ny milepæl. Salget av Absolut Vodka fortsetter å øke i USA. På flere av våre 12 fokusmarkeder har vi tosifret vekst. I Canada har Absolut Vodka hittil i år vokst med 24 prosent, sier Ketil Eriksen, sjef for V&S Absolut Spirits.

Grunnene til fremgangen er blant annet den økte takten på produktutvikling. I løpet av 2007 lanserte Absolut både Absolut Pears, Absolut Disco og Absolut 100s. I tillegg kom Absolut Mango og Absolut New Orelans, som ikke til salgs i Norge.

Antall produserte 9-literskasser fra Absolut kommer trolig til å havne på rundt 10,7 milllioner innen året er omme.

Nå kommer dessuten gavepakninger av Absolut Disco, spesielt beregnet på julemarkedet. Flasken er pakket inn i en unik Absolut-formet diskokule. Kun 7000 stykker fordeles på Vinmonopol i hele Norge.

Den eksklusive gavepakningen har nesten tusen reflekterende prismer. Innpakningen rommer en flaske Absolut og har også et oppheng som gjør at man kan bruke det tomme skallet som en skinnende diskokule.

Absolut Disco vil nok ytvilsomt vekke oppsikt enten du tar den med på fest, henger den over dansegulvet eller legger den under juletreet som en annerledes julegave. Prisen er den samme som for en vanlig Absolut-flaske.