– Ufattelig anerkjennelse

Fylkeskunstnerne Kristin Ribe og Trond Wiger har planer for Sør-Trøndelag.

Saken oppdateres.

Onsdag mottok Kristin Ribe utnevnelsen som Årets skapende fylkeskunstner, mens Trond Wiger ble Årets utøvende fylkeskunstner. Begge smilte fra øre til øre, og syntes det var stas. I 2012 er de travelt opptatt med kunstprosjekter i fylket.

Sør-Trøndelag var første fylke som begynte å utnevne fylkeskunstnere. For første gang er romanforfatter og rapper utnevnt til fylkeskunstnere.

– Forfatter og låtskriver, det blir et spennende samarbeid, tror Hilde Visnes i Fylkestinget.

Skrivekurs og litteraturhus

Kristin Ribe er leder i Trønders forfatterlag. Hun arrangerer skrivekurs for ungdom og voksne, og jobber for tiden med sin femte roman. For henne er det viktig at forfattere og litteraturinteresserte skal få et fast sted å møtes.

– Vi trenger en scene for tekstlesing og diskusjoner. Et sted hvor folk vet at det skjer ting, mens nå bytter arrangementene sted fra gang til gang. Da er det vanskelig å nå interesserte, mener Ribe. Som Årets skapende fylkeskunstner 2012 ønsker hun å styrke litteraturmiljøet i Trondheim.

LES OGSÅ: Litteraturen trenger et husI den kulturelle skolesekken

Trond Wiger på sin side skal bli en del av Den kulturelle skolesekken, og reise rundt på turne med konsert og rappeverksted. Dessuten planlegger GODS, hiphop-gruppa Wiger er med i, å spille inn en ny CD i løpet av 2012.

– Jeg kan bare flire. Det er helt utrolig å bli Årets utøvende fylkeskunstner. Som rapper blir man ofte stigmatisert, men det er viktig for rap- og hiphopmiljøet å være en del av fellesskapet, sier Wiger. Han jobber stadig med å presentere rap for nye målgrupper.

LES OGSÅ: Fylkeskunstner 2012 utnevnt

 
På forsiden nå