Sexsymbolet har trønderblod i årene

Michelle Williams som spiller Marilyn Monroe har aner fra Trøndelag.

Saken oppdateres.

– Michelle Williams har sine aner fra Namdalseid, hennes oldefar kom fra gården jeg vokste opp på, forklarer Nils Jorulv Brørs.

Han er oppvokst på gården Brørsbakken som ligger i Brørs i Namdalseid. Der kom også John Bertin Brørs (født 1882) fra. Han emigrerte til Amerika i 1902, og er oldefaren til hollywoodskuespiller Michelle Williams, med mellomnavn Ingrid.

Hun er aktuell som Marilyn Monroe i filmen «My Week With Marilyn», og mottok nylig en Golden Globe for innsatsen.

– Jeg har lest et intervju med henne i et amerikansk blad der hun fortalte at hun føler seg veldig norsk, og at hun elsker lutefisk og lefse, forteller Brørs som er tremenning med faren til Williams.

Lik bestemor

Verken han eller de andre norske slektningene har noen gang møtte den amerikanske skuespilleren, men Brørs har vært i USA og besøkt besteforeldrene hennes, Dick og Silvia.

– Vi har hatt kontakt med besteforeldrene siden 1965, og enka til Bertin har vært på Brørsbakken for å se hvor mannen kom fra, sier han.

Ifølge Brørs var Williams veldig knyttet til bestemora Silvia, og han ser tydelige likhetstrekk mellom henne og barnebarnet. Det var Silvia som forsøkte å ta vare på de norske tradisjonene, men verken hun eller Dick lever i dag.

– Michelle ligner så på bestemora, de har den samme hudfargen og det blonde håret, forklarer Nils Brørs.

Håper på Oscar

Nylig hadde «My Week With Marilyn» premiere i Norge, og Brørs har allerede sett filmen der Williams fremstiller Marilyn Monroe.

– Hun gjør en veldig god rolle, selv om jeg visste for lite om Marilyn Monroe i forkant, sier han.

Se traileren til «My Week With Marilyn» her:

Også Monroe skal ha hatt norske aner. Hennes mor giftet seg med halvt norske Martin Edward Mortensen fra Haugesund. De ble skilt etter fire måneder, og moren innledet et forhold med Charles Stanley Gifford. Likevel skrev hun opp Mortensen som far på Monroes fødselsattest. Det er årsaken til at Monroe har fått en statue i Haugesund.

Nå håper Brørs og resten av Brørs-slekta i Norge at Williams snart tar turen til slektsgården. Men først er det Oscar-utdeling. Williams har aldri mottatt en Oscar før, men var nominert for «Brokeback Mountain» og «Blue Valentine».

– Jeg synes det er artig at hun har kommet så langt. Vi håper hun får en Oscar-nominasjon.

 
 
 
 
På forsiden nå