Fansen støttet Eirabu-fantasy

Takket være en bloggaksjon som mante til å støtte norsk fantasy, går salget av en ennå ikke utgitt fantasybok strykende.

Saken oppdateres.

Det dreier seg om Kristine Toftes andre bok i «Song for Eirabu»-serien, kalt «Vargtid», som lanseres i juni.

Etter at fantasyentusiasten Ida Jackson la ut oppfordringen «Kan vi redde Eirabu, internett?», tok det kun én dag før Tofte lå som nummer o på bestselgerlisten til Haugen bok – fem måneder på forskudd.

1 500 eksemplarer

Kristine Tofte slapp første «Eirabu»-bok, kalt «Slaget på Vigrid», i 2009 på Tiden. Men den solgte dårlig, noe Jackson mener skyldtes «medienes stemoderlige behandling» av sjangeren.

Tidligere i januar skrev Tofte på sin blogg at forlaget kun vil trykke opp 1 500 eksemplarer av «Song for Eirabu – Vargtid». En resignert Tofte fastslo at hennes første fantasyverk later til å bli det siste, siden «boksalget viser at boken ikke hadde livets rett».

Oppfordret til kjøp

Da tro Eirabu-fan Jackson til med sin nettaksjon.

– Jeg vet at jeg ikke er den eneste som er opptatt av at det skal skrives god fantasy i Norge, skrev bloggeren tidligere kjent som Virrvarr, og oppfordret til å kjøpe både første bok og forhåndsbestille nummer to.

Lørdag 11. februar skal Kristine Tofte snakke om bloting på Norcon, som er en kongress for scifi- og fantasyinteresserte, på Chateau Neuf i Oslo.

 
 
På forsiden nå