Kald frykt

Resi på 3DS byr på noe gammelt, noe nytt, noe blått og noe lånt.

Saken oppdateres.

RESIDENT EVIL: REVELATIONS
Nintendo 3DS
Aldersgrense: 16 år

I 2005 dukker survivor / horror -spillet «Cold Fear» opp for PC, Xbox og PS2. Spillet handlet om en zombie-invasjon på en kantret tankbåt. «Resident Evil» -klone! skrek kritikerne, mens spillet rimelig fort ble dumpet på spillhistoriens søppeldynge. Syv år senere så dukker nå «Resident Evil: Revalations» opp. Et 3DS-spill som tar utgangspukt i en zombie-invasjon på en tankbåt ( vi bruker begrepet «zombie» i dets videste forstand her siden Resi-serien byr på en rekke av muterte og virusinfiserte vesener).

Høres det kjent ut? For med unntak av en håndfull referanser til Resi-kanonen, så er de to spillene skremmende ( sic) like. Og den nyeste av disse to er ikke nødvendigvis den beste. Selv likte jeg «Cold Fear» rimelig godt. Når det er sagt så føles «RE:R» som et «ordentlig» spill i serien og ikke nok et mellomspill slik som «Resident Evil 3DS: Mercenaries» som kom i fjor visseligen var. Den inkluderte 3DS Circle Pad Pro -platen som følger med ( slik at du kan spille med to analoge styrespaker) føles aldri like nødvendig som Nintendo sannsynligvis har ment. Det er fint å kunne få en «konsoll-følelse» på grunn av den ekstra friheten som to styrespaker gir, men vi hadde ingen problemer med å navigere spill uten den det ekstra vedhenget.

Singleplayer-delen av «RE:R» er to ett skritt fram og to tilbake. Det vil si at grafikken er flott, men selve gameplayer peker mer i retning av de tre første spillene i serien til tross for at det der klassikeren «Resident Evil 4» som er ment å fungere som referanseramme. Langt bedre er da den såkalle «Raid» -modusen, der du kan spill enten alene eller co-op ( lokalt eller online) i noe som er som snytt ut av nesa til «Spec-Ops» -delen av «Call of Duty: Modern Warfare 3». Her er «RE:R» på sitt beste. «Raid» byr på adrenalinpumpende action, skikkelige grøss og en genuin følelse av at samarbeide faktisk lønner seg. Summa summarum så konkluderer vi med at «RE:R» ble bedre enn vi hadde håpet, nesten utelukkende på grunn av den fantastiske «Raid» -delen.

 
På forsiden nå