Veteranbandene valgte Bent

Helt uavhengig av hverandre fant deLillos og DumDum Boys at Motorpsychos Bent Sæther var rett produsent for deres kommende album.

Saken oppdateres.

Nå er begge albumene minst halvveis i innspillingene. Sæther var før jul på DumDum-vokalist Prepples hytte i Sjusjøen og jobbet med trondheimsbandets album, og gjør det ferdig med bandet i Trondheim i februar for sannsynlig utgivelse i vår.

deLillos har nylig vært en uke i Silence studio i Sverige med Bent Sæther og er halvveis ferdig med sitt album som er planlagt utgitt i høst.

Ingen merittert produsent

Bent Sæther er en svært tydelig sjef for Motorpsycho. Han har også tidligere produsert album for andre, men det har stort sett vært hobbyband med kompiser i Trondheim. I fjor var han i studio med Trondheimsbandet The South som får en atskillig bredere lansering nå i vinter.

Nå er han altså i full sving med både deLillos og DumDum Boys, bandene som sammen med Raga Rockers og Jokke & Valentinerne utgjør de såkalte «fire store» i norsk rock. deLillos og DumDum Boys står for en litt annen retning i rocken enn Bent og Motorpsycho - med korte låter med tydelige refreng og med stor vekt på sine norske tekster. Men Sæther har nok hørt på en hel del på begge bandene, og i Morgenbladets kåring av tidenes beste norske album i fjor høst, hadde Bent deLillos' debutalbum «Suser avgårde» på topp på sin personlige favorittliste.

Sa nei til konsert

- Vi hadde lest at Bent uttalte seg svært rosende om albumet og syntes det v ar gjevt. da vi skulle fremføre «Suser avgårde» med gjestemusikere på Kosmopolitt i Oslo før jul, spurte vi ham om han ville delta. Det var ikke praktisk mulig for ham da, forteller Lars Lillo-Stenberg.

- Så dro hele bandet på hytta til Lars Beckstrøm for å diskutere hva vi skulle gjøre på neste album, vi var enige om at å ha en utøvende musiker som produsent og da hadde navnet til Bent kommet inn i bildet. så vi fant ut at vi skulle prøve, kanskje som en av mange produsenter, sier Lillo-Stenberg.

Halvveis på en uke

Etter en uke i Silence er det klart at Sæther vil produsere minst halvparten av albumet. Bandet var svært fornøyd.

- Bent er en intelligent fyr, med stor musikalsk forståelse. Det finnes jo forskjellige produsenttyper, bent er absolutt ikke blant de mest tilbakelente. Han er engasjert. Han kommer med forslag og kan være krevende. Men det fungerte veldig bra for oss, vi fant våre roller - halvparten av gangene var det jeg som drev jobbingen videre med innspill halvparten av gangene var det Bent. sier lars Lillo-Stenberg.

To band, én tanke

Han forteller at det kom som et lite sjokk at deLillos gode venner og kolleger i DumDum Boys allerede var i gang med jobbing med Bent Sæther da deLillos tok kontakt. At begge de to veteranbandene skulle kontakte en så umerittert produsent samtidig føltes nærmest uvirkelig. Men, «great minds think alike», som det heter...

Mens det nærmest var en tilfeldighet at deLillos valgte Bent Sæther, lå det grundige overveielser bak DumDum Boys' valg.

Trondheimsbandet er vanedyr, de har brukt bare to produsenter gjennom de nesten 25 årene som er gått siden de spilte inn sitt første album. Roger Valstad styrte de tre første i studio i Fossegrenda, Yngve Sætre har produsert de seks albumene de har gitt ut i de siste 20 årene.

Passe stort ego

Det er altså ikke hver dag DumDum Boys skifter produsent, nesten like sjelden gir de uttalelser til pressen. Så noen kommentar fra bandet fikk ikke adressa.no.

- Jeg er over middels faglig interessert og har et passe stort ego, men også passe stor respekt for de to bandenes kunstneriske virke til å synes at å produsere dem var potensielt gode ideer, sier Bent Sæther til adressa. no. - Det virker lovende, men begge prosjektene har mye å gå på ennå, sier han om jobbingen så langt.

 
 
På forsiden nå