Vokal og trommer i nye landskap

Spenstig vokal og rytmisk elektronikk går opp i en høyere enhet.

Saken oppdateres.

Tone Åse/Thomas Strønen:
VOXPHERIA

Vokalist Tone Åse og trommeslager Thomas Strønen, som begge tilhører jazzmiljøet i Trondheim, har hver for seg vært meget aktive i mange forskjellige sammenhenger. Nå har de funnet sammen i en duo som synliggjør deres talenter på en fascinerende måte.

Tone Åse har alltid vært en eksperimentvillig vokalist. I likhet med Eldbjørg Raknes og flere kolleger i samme generasjon har hun utforsket stemmens muligheter, gjerne ved bruk av elektronikk og sampling. Hun bruker samme innfallsvinkel på dette albumet. Forvrengte, vokale lyder går hånd i hånd med sterke framføringer av tekster skrevet av Rolf Jacobsen og e.e.cummings. Siden hun har med seg Thomas Strønen som likeverdig partner, blir resultatet mer tilgjengelig enn før.

Strønen tilfører musikken et sterkt rytmisk element ved hjelp av både trommer og elektronikk. Det fører til at deler av dette albumet får en stram, nesten funky form som er meget tiltalende. I enkelte passasjer assosierer jeg faktisk til artister som Tom Waits og Talking Heads, selv om Åse og Strønen befinner seg i en helt annen sjanger.

Også «Voxpheria» byr på enkelte stillestående klangflater, men de varer aldri så lenge at det blir monotont. Albumet er et flott eksempel på at det er mulig å skape nye lydlandskap ved hjelp av tradisjonelle instrumenter som vokal og trommer.

Høydepunkt: «Heilaloo»

 
På forsiden nå