Riot Factory stiller på Bylarm med sju band

I dag startet Bylarm i Oslo og i år er flere Trondheimsbaserte band og artister representert. Plateselskapet Riot Factory har hele sju band som spiller under den tre dager lange festivalen.

Saken oppdateres.

- Det er en veldig selvbekreftende følelse at Bylarm har valgt å booke hele 70 prosent av bandene våre. Det er spesielt stas siden festivalen er en så stor instans i musikk-Norge, sier Stian Denstad, en av mennene bak det selvstendige plateselskapet Riot Factory.

Engasjement og interesse

Tidligere i høst var Adresseavisen i kontakt med flere mindre musikkselskaper i Trondheim. Ifølge samtlige av de frivillige er det eget engasjement og interesse som er hele drivkraften i de mindre selskapene.

LES OGSÅ: Musikkselskapenes tid

- Vi jobber med musikk vi liker og som vi vil formidle videre til andre. Hvis vi ikke liker det selv, er det umulig å jobbe med det, sier Arne Johannessen som også forteller at de har takket nei til flere titalls band som har etterspurt et samarbeid.

- Det er mye som skal til for at det skal fungere. Vi må like det godt selv og bandene må rett og slett være dyktige nok, sier Johannessen.

- Utvide apparatet

Denne helgen er fire av seks medlemmer fra Riot Factory i Oslo for å delta på Bylarms mange møter og seminarer. Men å se sine egne band er også et høyt ønske fra plateselskapets side.

- Denne helgen skal vi møte folk for å utvide apparatet rundt artistene. Det blir mye møtevirksomhet på dagene, men vi skal prøve å få sett alle våre band og bare nyte det som er her, sier Jonny Hanger Von Humstad.

Pelbo, Highasakite, Scarlet Chives, Amish 82, Bendik, Angelicas Elegy og The Avalanche er alle signet til Riot Factory og spiller under årets Bylarmfestival.

 
På forsiden nå