Gyngehest er snakkisen verden over

Elmgreen og Dragsets gylne gyngehest på Trafalgar Square får massiv oppmerksomhet.

  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

«Powerless Structures, Fig 101» ble avduket på Trafalgar Square torsdag formiddag, og har fått mye oppmerksomhet spesielt i utenlandsk media.

Statuen på fire meter forestiller en gylden gutt på en gylden gyngehest, og skal stå i hjertet av London i 18 måneder. Bak verket står duoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset.

Les også: «Patsy» avduket Elmgreen og Dragsets gyngehest

Allerede karikaturtegning

«Folk vil, ifølge kunstnerne, enten elske eller hate den to-tonns tunge bronsestatuen av en gutt på sin gyngehest, men ingen på Trafalgar Square i løpet av de neste 18 månedene vil være i stand til å overse ham», skriver The Guardian.

Skuespiller Joanna Lumley, som avduket skulpturen, kommenterte til BBC at gyngehesten vil få «oss alle til å se oss rundt i vår fantastiske by og betrakte alle skulpturene og statuene som pryder dette utrolige stedet som heter London.».

Huffington Post fokuserer på at skulpturen først og fremst er det første digitale kunstverket på Trafalgar Square. Publikum kan få tilgang til en tredimensjonal gjengivelse av skulpturen ved å lese av en plakett med smarttelefon, i tillegg til opptak av kunstnerne som presenterer arbeidet sitt.

Karikaturtegneren i Independent har allerede tatt i bruk gyngehesten i en tegning der den britiske statsministeren David Cameron sitter bak frem på gyngehesten, med dueskitt over det hele, og tittelen på skulpturen ««Powerless Structures, Fig 101» tydelig nederst i bildet.

På moteblogg

Også i amerikanske nettaviser har kunstnerduoens skulptur blitt beskrevet. «Admiral Horatio Nelson har fått en ny nabo på Londons Trafalgar Square; en gutt på en gyngehest.», skriver The Washington Post.

Nettavisa Austin 360 i Texas, den engelskspråklige avisa Khaleej Times som kommer ut i Dubai og bloggen til motemagasinet Vouge er blant andre av de til sammen 130 nettstedene som har omtalt gyngehesten i løpet av dens første døgn på Trafalgar Square.

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

På forsiden nå