Booking-agent må i fengsel etter Uka-underslag

Bookingagenten som underslo 4,5 millioner fra Uka ble i dag dømt til fengsel i ett år og ni måneder.

Saken oppdateres.

- Dommen ble som forventet og er i tråd med norsk rettspraksis. Jeg er ikke overrasket over utfallet sier Samfundets advokat og leder av finansstyret Dag Herrem.

LES OGSÅ: Bookingagent tilstår millionunderslag

Erstatningskravet er på omtrent 3 732 000 kroner, men en del av beløpet har Samfundet allerede mottatt.

- Det står igjen mellom 600 000 - og 700 000 kroner fra den ansvarlige. Jeg regner med at vi får det tilbake, men at det vil ta tid, sier Herrem.

Ny konsert

I mai gjester den britiske artisten Tinie Tempah Norge og Samfundet. Konsertene i Oslo og Bodø er det domfelte som har ansvar for. Samfundets konsert er styrt gjennom et annet selskap.

– Jeg forsikret meg tidlig om at den aktuelle agenten ikke hadde noe med vår konsert å gjøre. Det er selvfølgelig uheldig at han har en finger med i bookingen av artisten, men vi har en separat avtale med ToffenLive, Samfundet-booker Kasper Steen.

Domfelte bekrefter til Adresseavisen at han ikke har noe med konserten i Trondheim å gjøre, men at han har betalt en felles annonse for alle Tinie Tempahs konserter i landet.

- Jeg så ikke noe problem i at han føyet til Samfundet på en allerede betalt annonse. Det er fint med litt ekstra promotering og det ble ikke inngått noen avtale direkte med domfelte, sier Steen.

 
På forsiden nå