Pump opp hverdagen

Høyt, spisst og fargerikt. Vi har aldri vært så fine på føttene som nå.

Saken oppdateres.

Les også vårt ti siders motebilag i dagens papiravisDet er ikke bare naturen som springer ut i blomst i disse dager. Det bugner av kornblå, fuksia, oransje og knallgult også i skohyllene.– Det skal være farger. Sterke farger, messer Trine Warø Kolstad, innehaver av Bianco Trondheim Torg og Nordre.LES OGSÅ: Tv bestemmer motenDet siste året har motebildet vært preget av mye pumps, den klassiske høyhælte skoen. I Europa er det skyhøye forventninger til våren.– Pumpsen har blitt den nye gateskoen. Enten det skal være rocka eller mer pyntet, sier Bente Berg, avdelingsleder ved Skoringen i Olav Tryggvasons gate.80-talls spiss

Merethe Gulliksen, eier av Boutique Bello, tror årsaken til pumpsens popularitet, er at vi ser den overalt. Kjendisene har dem både til hverdags og fest, og vi lar oss inspirere.– Den klassiske spisse skoen fra 80-tallet vil vi se mer av fremover, sier Gulliksen.

Hos den erfarne forhandleren i Søndre, finnes det også flate ballerina med spiss tå. For selv om det er mye hæl, den klassiske smale og den mer kraftige, så kommer man ikke unna ballerinaen. I tillegg er kilehælen i kombinasjon med ankelskolett blitt en hit.

– Unge jenter kjøper gjerne ankelskoletter til fest. Ellers er det også blitt mye pensko med åpen tå og reim bak på hælen, såkalt sling back, sier Gulliksen.Lyse kontrasterKronprinsessen har vært en god ambassadør for de lyse skoene med såkalt nude-farge.

– Nude-farge på skoene forlenger beina. Bryt gjerne på tvers av fargen på kjolen, sier Susanne Gau Klein, dagligleder hos Suuz.

– Men det er like populært å bryte den klassiske sorte kjolen med en farge på sko eller vesker. Og man trenger ikke ha samme farge på sko og veske.

For også på tilbehørsiden ser man de samme trendene som i skohyllene. Store og kraftige smykker har vært hyppige å se hos enkelte bloggere den siste tiden. Denne trenden vises i begge endene av prisskalaen. Men Klein advarer mot å overdrive.

– Jeg bruker å si at man trenger ikke to blikkfang. Nå er det mye enkle kjoler med korte ermer. Miks flere armbånd og store øredobber i stedet for et smykke, sier Klein.Les også vårt ti siders motebilag i dagens papiravis

 
 
På forsiden nå