Høy stemning i Teltet

KONSERT: Fri dressur med innlagte stammehyl. Kort sagt en happening som er Uka verdig.

Saken oppdateres.

Promenadekonserten i Uka -01 Studentersamfundets symfoniorkester Trondhjems studentsangforening Trondhjems kvinnelige studentsangforening Anna Rennemo, sopran Geir Arne Andreassen, tenor Elisabeth Silseth, dirigent Gavin David Leee, dirigent Musikk av Soussa, Bizet, Lloyd Webber og Verdi m.m.

+ Meget høy promenadefaktor - Deadline etter første avdeling

Det å oppleve symfonikonsert med fullt kor i telt forutsetter høy stemning. Og det var akkurat det det var da Uka presenterte sin Promenadekonsert i går kveld.

Etter en løssluppen oppvarming med Snaustrinda Spelemannslag kunne Studentersamfundets symfoniorkester smelle til med en versjon av «Stars and Stripes», som vi sjelden har hørt maken til.

Flere høydepunkter kom på rekke og rad, men åpningsnummeret ble stående i en særstilling musikalsk sett. David Gavin Lee har et helt spesielt grep på dette orkesteret, og det slo først og fremst ut her, men også andre steder.

En slik konsert blir selvfølgelig en salig blanding av Rosenborg-hyl og kjole og hvitt. Derfor hadde også studentkorene en sentral rolle i konserten.

Denne rollen ble spesielt profilert av kveldens andre dirigent Elisabeth Silseth, som tok hånd om de mer vokal-pregede numrene. Denne gruppen besto først og fremst av studentkorsangen «Nu klinger» og to numre fra Jesus Christ Superstar. Her gjorde Anna Rennemo en glimrende versjon av «I don't know how to love him» og Geir Arne Andreassen en god oppfølging med «Superstar». De to korene sin verson av «Nu klinger» var akkurat så løssluppen og kilende som en studentkorsang skal være.

Ellers besto programmet av litt falmende operasvisker. Med typiske «kortelt-intoneringer» ble utdragene fra Bizets Carmen, Wagners Flygende Hollender og Verdis Aida kanskje litt mer falmet enn det de behøver å være. Men det er nettopp slikt som skaper stemning, med de etterfølgende Uka-brølene og konferansierenes mer eller mindre velplasserte morsomheter og introduksjoner blir det en gjennomført stil, som viser at Uka i år, den kommer til å bestå av en gjennomført høy og god stemning.

Pomt, prakt og stammehyl. Promenadekonserten ble en verdig åpning på UKA-01. 

Pomt, prakt og stammehyl. Promenadekonserten ble en verdig åpning på UKA-01. 

På forsiden nå